Niet alleen in Amerika is er sprake van een waar beursspektakel. De Europese aandelenmarkten zijn ook bezig aan een imposante rally en onder andere de Duitse beurs weet daar flink van te profiteren. Zo wist de DAX index de afgelopen handelsdagen nieuwe recordkoersen te bereiken en daarbij werd de grens van 13.000 punten doorbroken. Toch kan de beer spoedig roet in het eten gaan gooien.

De analisten van Bloomberg hebben de DAX index geanalyseerd en uit hun analyse komt naar voren dat er signalen aanwezig zijn die wijzen richting een correctie. Een van de sterkste signalen is de ‘negatieve divergentie’ die zichtbaar is geworden op de grafiek. Een dergelijke divergentie ontstaat op het moment dat de koers hoger gaat, terwijl de RSI-indicator juist daalt.

Gaat de DAX van richting veranderen?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is het fenomeen van ‘negatieve divergentie’ in beeld gebracht. Zoals we kunnen zien wist de DAX index de afgelopen handelsdagen te stijgen naar hogere regionen, terwijl de RSI-indicator juist te maken had met een dalende beweging.

Volgens sommige TA-analisten laat een negatieve divergentie zien dat de stijging door het grootste deel van de markt niet meer gedragen wordt. Een negatieve divergentie komt daardoor ook regelmatig voor op momenten dat we te maken krijgen met een top.

Gaat de DAX index spoedig een top neerzetten?

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)