Technisch analist Katie Stockton liet onlangs tegenover CNBC weten dat ze rekening houdt met een flinke correctie. Volgens haar is de kans aanwezig dat de aandelenmarkten tijdens de volgende maand 3 tot 5 procent aan waarde zullen moeten gaan inleveren.

Vorige week keerde de feestvreugde weer terug op de beursvloer. De weken hiervoor deden de aandelenmarkten het met name rustig aan, maar afgelopen week werd er een vervolg gegeven aan de recordregen. Afgelopen vrijdag wisten de Dow Jones en S&P 500 index opnieuw te stijgen naar nieuwe recordkoersen en daarnaast hadden we te maken met de 25ste recordsluiting van dit jaar.

Katie Stockton waarschuwt voor een correctie

Volgens Katie Stockton moeten beleggers op korte termijn rekening houden met een flinke terugval. Zij houdt rekening met een correctie in augustus van maximaal 5%. Volgens haar is koers 2.400 bij de S&P 500 index het eerste doel. Daar ligt een belangrijke steun die volgens haar moet standhouden.

Stockton heeft de afgelopen jaren haar expertises getoond. Een jaar geleden liet ze namelijk weten dat de S&P 500 index binnen afzienbare tijd richting de 2.400 punten zou kunnen gaan bewegen. Afgelopen mei werd voor het eerst koers 2.400 op de borden getoverd.

Overigens blijft Stockton – op lange termijn gezien – positief gestemd over de indices. Na de gezonde correctie van maximaal 5% zou de S&P 500 index volgens haar de stijgende trend kunnen gaan vervolgen. Daarbij stelt ze als opwaarts doel koers 2.640.