Tesla CEO Elon Musk heeft gesproken. Tijdens de Code Conference in Beverly Hills zei hij dat de Amerikaanse overheid zich beter niet moeit met crypto. In andere woorden gezegd, hij vindt niet dat de Amerikaanse overheid digitale munten moet reguleren. Musk is van mening dat crypto niet kapot te krijgen is, maar dat overheden er wel voor kunnen zorgen dat de vooruitgang van de technologie trager loopt.

Er is al lang twijfel op de cryptomarkt inzake de Amerikaanse overheid. Gaan ze maatregelen nemen om crypto te reguleren of laten ze het de vrije loop gaan? Tijdens de Code Conference in Beverly Hills vroeg men aan Tesla CEO Elon Musk wat zijn mening is hierover. Musk wist te vertellen dat hij het beter vindt mochten de autoriteiten hun handen van crypto af houden.

It is not possible to, I think, destroy crypto, but it is possible for governments to slow down its advancement.

Tesla zei dat ze eerder dit jaar voor 1,5 miljard dollar bitcoin hebben gekocht en dat de waarde ervan was gegroeid tot 2,5 miljard dollar in het tweede kwartaal. Sindsdien is de prijs van bitcoin gedaald, net zoals alle andere cryptomunten. Het sentiment is een beetje ontregeld.

Crackdown

Musk, die bekend staat om munten te ‘pumpen’ op Twitter, is een grote voorstander van digitale munten als middel om ‘fouten’ en ‘latentie’ de financiële wereld uit te helpen. Echter zei hij ook dat crypto niet alle antwoorden heeft op de problemen van de samenleving.

I wouldn’t say that I’m a massive cryptocurrency expert. I think there’s some value in cryptocurrency, but I wouldn’t say it’s the second coming of the Messiah.

Over de Chinese ‘crackdown’ denkt hij dat er twee zaken spelen. Enerzijds de klimaatdoelstellingen die bemoeilijkt worden door het ‘minen’ van crypto. Er is veel elektriciteit nodig om bitcoin, ether en dergelijke te ‘minen’. Anderzijds omdat de Chinese overheid graag de controle in handen heeft, hetgeen gedecentraliseerde munten in de weg staat uiteraard.

Bronnen: MacKenzie Sigalos – CNBC

Foto: QuoteInspector

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven