De koersrally bij Apple gaat vooralsnog onvermoeid door. De smartphonegigant staat al maanden in de belangstelling van tal van beleggers en door de aandelensplitsing is de interesse in het aandeel alleen maar verder opgelaaid. Inmiddels is Apple qua marktwaarde meer waard dan de gehele Russell 2000 index.

De beleggers die al wat langer meelopen, zullen weten dat de Russell 2000 index bestaat uit de 2.000 kleinste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Het wordt ook wel de Amerikaanse small-cap index genoemd. Samen vertegenwoordigen deze bedrijven een totale marktwaarde van ongeveer 2 biljoen dollar.

Is de koersstijging bij Apple terecht?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SG Cross Asset Research, is te zien dat Apple onlangs de Russell 2000 index voorbij wist te gaan als het gaat om de totale beurswaarde. Op dit moment is Apple meer dan 2 biljoen dollar waard. En dat hadden maar weinig analisten een jaar geleden zien aankomen. Een jaar geleden was het bedrijf immers nog ‘maar’ de helft waard.

Deze grafiek maakt duidelijk hoe hard het aandeel Apple tijdens de voorbijgaande maanden in waarde is gestegen. De vraag is alleen of deze prijsrally wel terecht is. Over dezelfde periode gemeten wist de nettowinst van de smartphonegigant immers in waarde te dalen. Het heeft er echter alle schijn van dat beleggers op dit moment amper aandacht schenken aan de onderliggende cijfers. Op de lange termijn gemeten kan dat echter nooit lang goed gaan.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.