Tijdens de afgelopen weken wisten de wereldwijde beurzen enorm goede zaken te doen. Op maandbasis gemeten noteren de meeste indices fors hoger. Volgens diverse analisten is de bodem al bereikt en mogen beleggers weer uitzien naar hogere beurskoersen. Opvallend is dat beleggers ook tijdens de coronacrisis sterk de voorkeur geven aan groeiaandelen.

Tijdens de afgelopen jaren wisten de groeiaandelen hoge ogen te gooien op de beursvloer. Met name op Wall Street was daar sprake van. Aandelen als Amazon, Netflix, Tesla en Facebook wisten exponentieel in waarde te stijgen. Historisch gezien wijken beleggers tijdens een crisis vaak uit naar de zogenoemde ‘waarde-aandelen’. Voorlopig is daar echter nog geen sprake van.

Beleggers houden groeiaandelen voorlopig in de portefeuille

Volgens de analisten van JPMorgan mogen we groeiaandelen op dit moment gerust duur noemen. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de overwaardering van groeiaandelen (afgezet tegenover waarde-aandelen) onlangs wist te stijgen naar een nieuw record. In tegenstelling tot tijdens de financiële crisis weet een groot deel van de groeiaandelen nog steeds goede beurszaken te doen. En dat terwijl het onderliggende winstplaatje er steeds rampzaliger begint uit te zien.

Deze grafiek maakt duidelijk dat de huidige crisis niet te vergelijken is met de crisis van het jaar 2008. Voorlopig houden beleggers vast aan groeiaandelen. En dat was tijdens de financiële crisis een compleet ander verhaal.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.