In het eerste kwartaal van dit jaar heeft de Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland en één van Europa’s toonaangevende financiële instellingen, een winst geboekt van 146 miljoen dollar. Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, boekte een winst van 200 miljoen dollar. U ziet het goed, Binance is meer winstgevend dan één van Europa’s grootste financiële instellingen.

Binance, een crypto-startup dat 8 maanden geleden nog niet eens bestond, heeft de Deutsche Bank, een financiële instelling die al 148 jaar bestaat, voorbijgestoken op vlak van winstgevendheid. Changpeng Zhao, CEO van de grootste crypto-exchange, kijkt tevreden terug op het afgelegde traject.

In het 2e kwartaal sinds hun bestaan, bedroeg de winst 200 miljoen dollar. Het derde kwartaal is nog volop bezig en zal naar verwachting nog meer winst gaan genereren. Elk land dat Binance kan aantrekken om een filiaal op hun locatie te openen, kan dus mooie belastinginkomsten ontvangen.

Malta

Dat heeft Malta goed bekeken. Sinds vorig jaar opereert Binance niet meer vanuit Taiwan, de exchange besliste om hun activiteiten te verhuizen naar Malta vanwege de soepelere regelgeving inzake cryptomunten. Gezien de exponentiële groei van Binance en de snelle ontwikkelingen op de cryptomarkt, is het duidelijk waarom Malta de exchange en de crypto-industrie omarmt.

Ook de Deutsche Bank is gevestigd in Malta, maar op basis van de cijfers legt Binance meer gewicht in de schaal dan de Duitse grootbank. Christian Sewing, CEO van de Deutsche Bank, zei in een statement dat de financiële instelling het nodige gaat doen om de bedrijfsresultaten op te krikken.

Dat houdt onder andere in dat ze gaan snoeien in de personeelskosten, filialen sluiten en er herstructureringen zullen worden doorgevoerd. Verder zullen ze zich enkel gaan focussen op de domeinen waarin de bank dominant is. Hiermee hoopt Sewing meer omzet en winst te draaien tegen het einde van dit jaar.

Kortom, het zegt alleszins iets over de crypto-markt, een markt die overigens amper 5 jaar oud is en zich dus nog maar in een beginfase bevindt. Zolang de vraag naar crypto blijft toenemen en institutionele beleggers de markt blijven betreden, is het mogelijk dat crypto-bedrijven de wereldwijde financiële sector in de komende tien jaar gaan voorbijsteken en mogelijks overnemen.

Bronnen: CCN

Foto:Björn Láczay – Flickr – CC BY-SA 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven