Het minen van bitcoin is opnieuw moeilijker en minder lucratief geworden. Om de 2016 blokken, of ruwweg om de twee weken, reset bitcoin de moeilijkheidsgraad voor miners om te minen. Vrijdagochtend was het weer zover, de bitcoin code maakte het automatisch 7,3 procent lastiger om een blok ‘op te lossen’. Wat bijzonder hoog is, maar zeker niet alarmerend.

Bitcoinminers zullen vrijdagochtend wellicht gezucht hebben, het is namelijk 7,3 procent moeilijker om bitcoin te minen. Dit fenomeen gebeurt om de 2016 blokken, of iedere twee weken. De stijging is historisch gezien vrij hoog, hoewel dat niet verrassend is gezien veel Chinese miners een nieuwe locatie hebben gevonden om hun activiteiten verder te zetten.

Ondanks de automatische correctie, verdienen miners een pak meer dan voor de Chinese crackdown begon. Tijdens de Chinese crackdown vielen veel miners buiten strijd waardoor de moeilijkheidsgraad daalde. Jason Deane, analist bij cryptobedrijf Quantum Economics, benadrukte dat de hashrateniveau’s 42,1 procent lager liggen dan tijdens de piek in mei.

Hashrate levels are still down 42.1% from the peak in May 2021 when the China exodus happened.

Crackdown

Toen China de miningactiviteiten aan banden legde deze lente, verloor het bitcoinnetwerk ongeveer de helft van zijn ‘computing power’. Hierdoor duurde het langer om transacties te verifiëren en nieuwe bitcoin te slaan. Het algoritme paste de moeilijkheidsgraad automatisch aan met een daling van 28 procent. Dat maakte het gemakkelijker om bitcoin te minen.

There was no downtime whatsoever to the bitcoin network. That’s actually the smartest part of the bitcoin software: the difficulty adjustment.

Volgens marktkenners gaat het vanaf nu alleen maar moeilijker worden om bitcoin te minen. De Chinese crackdown heeft gezorgd voor een bodem van het hashrateniveau en vermits veel Chinese miners opnieuw actief zijn elders ter wereld, zal de hashrate alleen maar blijven stijgen. Daarenboven komen ook veel ‘oudere’ Chinese machines terug online.

Bronnen: MacKenzie Sigalos -CNBC

Foto: Crypto360Flickr CC BY 4.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven