CEO van de elektrische autobouwer Tesla Elon Musk kondigde dinsdag aan dat de bitcoin nu als legitiem betaalmiddel geldt voor de aankoop van hun voertuigen. Dat meldde hij via een tweet. De autobouwer onthulde vorige maand ook dat ze voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin had gekocht. Musk kroonde zichzelf onlangs ook tot ‘Technoking of Tesla’.

Er was heel wat om te doen, de miljardeninvestering van Tesla in bitcoin en de mededeling dat ze bitcoin zullen accepteren voor de aankoop van hun voertuigen. Vanaf dinsdag is het dan ook officieel. Tesla accepteert bitcoin als betaalmiddel waardoor Amerikanen daadwerkelijk hun favoriete digitale munt kunnen gebruiken voor de aanschaf van een voertuig.

Dit geldt voorlopig nog enkel voor Amerikanen, de rest van de wereld krijgt deze betaaloptie pas later dit jaar. Om de betalingen te accepteren, zei Musk dat Tesla interne en open source software gebruikt. Hij voegde eraan toe dat Tesla rechtstreeks ‘bitcoin nodes’ beheert. Deze ‘nodes’ zijn computers op het netwerk van bitcoin die transacties verifiëren en voorkomen dat de cryptocurrency twee keer wordt uitgegeven.

Tesla en bitcoin

Dat Tesla nu samenhangt met de bitcoin door hun miljardeninvestering en de acceptatie als betaalmiddel, is niet zonder risico. Daniel Ives, analist bij Wedbush, is van mening dat het aandeel van Tesla nu ook beïnvloed zal worden door de koersschommelingen van de bitcoin.

De aandelenkoers van Tesla en de waarde van bitcoin zijn de afgelopen 12 maanden enorm gestegen. Tesla-aandelen zijn gestegen van 100 dollar tot meer dan 600 dollar en bitcoin van ongeveer 7.000 dollar tot meer dan 55.000 dollar. Sommige investeerders zijn er echter van overtuigd dat Tesla en bitcoin zich beide in een bubbel bevinden.

De fondsmanager van Lansdowne Partners, Per Lekander, vertelde vorige week aan CNBC dat hij denkt dat Tesla in een bubbel zit en dat hij short gaat op het het bedrijf van Elon Musk, wat betekent dat hij zal profiteren als de waarde van Tesla’s aandelen daalt.

Bronnen: CNBC

Foto: Dan Lundmark – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven