De prijs van Bitcoin kruipt opnieuw in de richting van een nieuwe all time high nadat de Amerikaanse SEC liet weten de afkeuring van een Bitcoin ETF mogelijk te herbekijken. De afkeuring zorgde vorige maand nog voor een zware terugval van de Bitcoin prijs. Die ‘mini-crash’ is ondertussen bijna volledig goedgemaakt en nieuwe records zijn mogelijk in aantocht.

Vlak voor de beslissing rond de Bitcoin ETF van de gebroeders Winklevoss noteert Bitcoin op een voorlopige all time high van $1.327. De hoogste record close voor Bitcoin was $1.277.

Nadat de ETF werd afgekeurd, daalde de koers meer dan 25%. Later werd nog een 2e Bitcoin ETF afgekeurd en zakte Bitcoin tot een dieptepunt in maart van $935. In de weken daarna herstelde Bitcoin, zoals meermaals in het verleden, sterk van deze terugval.

Herstel prijs Bitcoin

Eerst was er Japan dat liet weten dat cryptomunten zoals Bitcoin aanvaard worden als legaal betaalmiddel. Daarna was er Rusland die zei dat ze in 2018 willen overwegen om Bitcoin en andere cryptomunten te legaliseren.

Ontvang HIER gratis de Bitcoin Gids van Slim Beleggen

Bitcoin ETF komt terug tot leven

Dit bracht Bitcoin snel terug boven de grens van $1.000. En sindsdien kijkt de grootste cryptomunt alleen maar omhoog. Nu er opnieuw een mogelijkheid bestaat dat de Bitcoin ETF alsnog wordt goedgekeurd, sluipt Bitcoin zelfs opnieuw naar de hoogste stand ooit.

Volgens de Amerikaanse SEC werd er op 24 maart een ‘petitie’ ingediend om de afkeuring van de ETF te herbekijken. Deze ‘petitie’ werd goedgekeurd. Er kunnen nu tot 15 mei argumenten voor en tegen worden ingediend.

Bitcoin is al 6 van de laatste 7 jaar de beste munt ter wereld. Enkel in 2014 moest de cryptomunt het hoofd buigen. In navolging van Bitcoin steken dit jaar ook andere cryptomunten het neus aan het venster. De wereld van cryptomunten staat voor een belangrijke doorbraak en kan een steeds grotere rol spelen de komende jaren.

Meer info over Beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten vind je HIER …