Gisteren werd het Chinese productie PMI-cijfer gepubliceerd. In augustus was er sprake van een notering van 50,1. En daarmee is er sprake van de laagste notering sinds februari 2020. Een belangrijk onderzoek laat zien dat dit 18-maandsdieptepunt onheil voor de Chinese beurs kan gaan betekenen.

De Chinese economie verschijnt al enkele maanden negatief in het nieuws. In China is er duidelijk sprake van de nasleep van de crisis en de groeicijfers zien er niet allemaal even hoopgevend uit. Zo wist het productie PMI-cijfer bijvoorbeeld tijdens augustus te dalen naar het laagste niveau over de afgelopen 18 maanden gemeten. En de meeste beleggers zullen wel weten dat de Chinese economie grotendeels draait op de productiesector.

Chinese beurs kan geconfronteerd worden met een serieuze koersdaling

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat de tegenvallende notering bij het Chinese productie PMI-cijfer onheil voor de Shanghai Composite index kan betekenen. Zo is op de bovenstaande illustratie te zien dat de Chinese beurs in het verleden in alle gevallen 9 maanden later lager noteerde indien er bij het Chinese productie PMI-cijfer sprake was van een 18-maandsdieptepunt. Gemiddeld genomen moest de Shanghai Composite index tijdens die 9 handelsmaanden ruim 26% inleveren. De resultaten die na 1 en 2 jaar behaald werden zien er ook niet bepaald rooskleurig uit.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de nasleep van de coronacrisis niet onderschat moet worden. En mocht de geschiedenis zich herhalen dan kunnen beleggers maar beter de veiligheidsriemen tevoorschijn halen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!