Het Amerikaanse Coinbase, een van ’s werelds meest populaire cryptobrokers, liet weten dat ze een indexfonds van eigen cryptomunten gaat lanceren. Beleggers kunnen dan heel eenvoudig een breder gamma aan cryptomunten kopen. Je kan het een soort Dow Jones van de cryptomarkt noemen. De volgende stap is dan een soort van ETF. Er is echter voorlopig nog wel een klein addertje onder het gras.

Eerst werd er geanticipeerd op de aankondiging van nieuwe cryptomunten op Coinbase. COO Asiff Hirji liet namelijk weten groot nieuws te onthullen in CNBC’s Fast Money. De geruchten dat Ripple op Coinbase zou noteren, werden echter opnieuw ontkent. In plaats daarvan kondigde Hirji de lancering van een indexfonds aan.

De Coinbase Index Fund zal klanten blootstelling geven aan alle cryptomunten die op Coinbase noteren. Wanneer er in de toekomst andere cryptomunten bij komen, worden deze automatisch toegevoegd aan de index. De Coinbase Index Fund zal gewogen worden naargelang de marktkapitalisatie. Zo’n indexfonds is vaak de eerste stap naar een echte ETF.

Maak je eigen Crypto-ETF met CopyCoin

Coinbase president announces index fund, initially for accredited investors from CNBC.

“By providing diversified exposure to a broad range of assets, index funds enable investors to track the performance of an entire asset class, rather than having to select individual assets. We’re excited to give our customers the ability to invest in the potential of blockchain-based digital assets as a whole.” – zegt Coinbase product manager Reuben Bramanathan in een blog.

Het addertje

Het addertje onder het gras is echter dat het indexfonds in eerste instantie enkel toegankelijk is voor vermogende Amerikanen. Enkel Amerikanen met een netto vermogen van $1 miljoen die meer dan $200.000 per jaar verdienen en minimum $10.000 investeren worden toegelaten.

Natuurlijk kan dit wel een positief effect hebben op de cryptomarkt indien dit een succes wordt. Later hoopt Coinbase de Coinbase Index Fund open te stellen voor het grote publiek.

Bron: MarketWatch

Foto Credit: Pexels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>