De Federal Reserve heeft reeds aangegeven het rentebeleid te gaan versoepelen. Eind deze maand wordt verwacht dat ze de rente met 25 basispunten gaan verlagen. De markten verwachten nog meer acties van de Amerikaanse centrale bank, maar dat is volgens Deutsche Bank CIO niet aangewezen. Hij verwacht een rustigere en afwachtende aanpak van de Fed.

Christian Nolting, CIO van de Deutsche Bank Wealth Management, is er van overtuigd dat de Federal Reserve eind deze maand de rente gaat verlagen met 25 basispunten. De komende 12 maanden zal de Amerikaanse centrale bank waarschijnlijk nog eens de rente gaan verlagen. Meer acties van de Federal Reserve moeten we niet verwachten, aldus Christian Nolting.

‘Rate cuts’

De financiële markten zijn vol verwachting en hopen dat de rente minstens vier keer zal worden verlaagd de komende 12 maanden. Volgens Nolting is dit een ‘overkill’, hij verwacht dat de Federal Resserve het zal houden op twee ‘rate cuts’, kwestie van niet al het buskruit in één keer op te gebruiken. De verlaging eind deze maand zal dienst doen als voorzorgsmaatregel.

The market pricing in four cuts, I think that’s a bit too much … they (the U.S. Federal Reserve) shouldn’t use all their firepower immediately.

Een voorzichtige aanpak is volgens de CIO van de Deutsche Bank de meest voor de hand liggende optie want de economische groeivertraging gaat niet op korte termijn opgelost geraken. De Amerikaanse centrale bank heeft gespreide slagkracht nodig op middellange termijn.

Daar ligt een klein risico voor de financiële markten want als de Fed het rustig aandoet met de renteverlagingen, dan zou dit wel eens een teleurstelling kunnen zijn voor beleggers en investeerders. Het is uiteindelijk afwachten wat de FOMC beslist eind deze maand inzake het rentebeleid.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>