Elon Musk heeft zijn fortuin dit jaar sterk zien afnemen door de forse daling van de beurswaardering van Tesla. Op dit moment bedraagt zijn fortuin 180 miljard dollar, net iets meer dan de nummer twee Bernard Arnault van luxehuis LVMH. Maar een jaar geleden was Musk veel rijker, in november 2021 bedroeg zijn fortuin namelijk 340 miljard dollar.

Het kan snel gaan, Tesla CEO Elon Musk had begin dit jaar een bijzonder groot fortuin dankzij de bijna parabolische stijging van de Tesla aandelen. Toen het aandeel rond de 410 dollar noteerde, bedroeg Musk zijn fortuin 340 miljard dollar. Toen zat Amazon’s Jeff Bezos hem nog op de hielen met ruwweg 200 miljard dollar.

Maar sinds begin dit jaar, is het aandeel met 57,52 procent gedaald. De vrees voor een recessie, de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve, de lockdowns in China, de oorlog in Oekraïne, allerlei factoren hebben dit jaar een grote impact gehad op het beurssentiment.

Miljardairs

Musk heeft ongeveer 15 procent van de aandelen in handen, een sterke daling van Tesla’s beurswaarde heeft dus een grote invloed op zijn portefeuille. Het is dan ook een minder goed jaar voor hem tot nu toe, hij heeft onder de miljardairs van deze wereld de grootste verliezen geleden. Op de tweede plaats staat Meta’s Mark Zuckerberg.

Ook Changpeng Zhao, CEO van cryptoplatform Binance staat in de top 5 met een verlies van 81,9 miljard dollar tot nu toe dit jaar. Niet iedereen heeft geld verloren, de Indiase businessman Gautam Adani heeft zijn fortuin zien toenemen van 53 miljard naar 130 miljard dollar.

Bronnen: Will Daniel – Yahoo Finance

Foto: NVIDIA – FlickrCC BY-ND-NC 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>