Voor overheden zijn cryptomunten als Bitcoin een kwelgeest. Dit virtueel geld wordt niet uitgegeven door een centrale overheid en is daardoor een perfect alternatief voor financiering van terrorisme en witwaspraktijken. Uiteraard zijn cryptomunten veel meer dan dat, maar daar kijken politici niet naar. De oplossing ligt mogelijk in de legalisering.
Het Europees Parlement discussieerde recent over een mogelijke legalisering van Bitcoin en andere cryptomunten. Er worden daaromtrent verschillende strategieën besproken. Een legalisering in Europa zou Bitcoin een forse duw in de rug geven op het gebied van geloofwaardigheid.
Dit is een stuk uit de nota van het Europese Parlement:
Om de anonimiteit van Bitcoin en andere cryptomunten aan te vechten, zouden virtuele wallets gekoppeld moeten worden aan de identiteit van de eigenaar. Er moet verder onderzocht worden over een mogelijkheid om dit op vrijwillige basis te doen.
De Europese Unie moet ook overwegen om een meer gecoördineerde aanpak op te stellen, inclusief financieel onderzoek, gefocust op diegene die de technologie van cryptomunten misbruiken.
Dit betekent dat, wanneer goedgekeurd en uitgevoerd, de lidstaten van de Europese Unie informatie met elkaar moeten delen waarbij het instituut van het specifieke land de analyse coördineert.
Gebruikers die Bitcoin en andere digitale munten gebruiken voor andere dan illegale toepassingen, moeten nergens voor vrezen. Het toezicht is enkel van toepassing op diegene die Bitcoin gebruiken voor illegale middelen.
Eerder kreeg Bitcoin ook al een duw in de rug op het gebied van legalisering in Japan. En ook Rusland beweegt in die richting. Mogelijk komt er binnenkort ook een Bitcoin-ETF. Dit zijn allemaal factoren die de kapitaalstroom naar Bitcoin positief beïnvloeden. En hoe meer kapitaal een markt aantrekt, hoe hoger de koersen kunnen klimmen.
Bron: Crypto News