Steeds meer beleggers durven voor wat betreft investeringen buiten de eigen landsgrenzen om te kijken. Ook de Chinese aandelenmarkt is voor steeds meer beleggers een interessante investeringsplek geworden. Gezien de prestatie van de Chinese economie is dat ook niet verwonderlijk te noemen. Welke Chinese aandelen zijn op dit moment het meest geliefd?

Uit onderzoek van Datastream blijkt dat het grote verschil tussen waarde- en groeiaandelen ook in China waarneembaar is. Waarde-aandelen worden ook wel omschreven als ‘traditionele’ aandelen, terwijl groeiaandelen juist beschreven worden als de ‘toekomstige’ aandelen. In het laatste geval is bijvoorbeeld te denken aan Tesla, Amazon en Facebook. Deze aandelen zijn veelal afkomstig uit de techsector.

Chinese techaandelen zijn sterk in trek

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Jeroen Blokland, is te zien dat de Chinese techsector tijdens de afgelopen jaren ook aanzienlijk in beurswaarde is gegroeid. De Chinese aandelenmarkt wordt vandaag de dag voor een groot deel gedomineerd door Chinese aandelen afkomstig uit de techsector. Dit is overigens ten koste gegaan van de ‘traditionele’ aandelen. Zo is op de grafiek ook te zien dat bank- en grondstofaandelen tijdens de afgelopen jaren qua beursgewicht behoorlijk terrein hebben moeten inleveren.

Hebben de Chinese techaandelen daadwerkelijk de toekomst?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar