Volgende week zullen we weten of Trump zijn verblijf in het Witte Huis met vier jaar mag verlengen, of dat hij plaats moet maken voor Joe Biden. Al dagenlang is er sprake van grote beweeglijkheid op de financiële markten. Keert de rust op de financiële markten na de Amerikaanse verkiezingen terug?

Volgens de meest recente peilingen is Joe Biden nog steeds de grootste kanshebber als het gaat om het winnen van de Amerikaanse verkiezingen. Volgens de peilingmakers heeft Joe Biden een kans van ongeveer 60% op het winnen van de Amerikaanse verkiezingen. Trump blijft hangen op een verkiezingskans van net geen 40%.

Beleggers mogen uitzien naar rust op de financiële markten

De vraag is echter of Joe Biden daadwerkelijk de overwinning zal grijpen. Het zal met name afhangen van de uitslagen bij de zogenoemde ‘Swing States’. De presidentskandidaat die de meeste zwevende kiezers weet te overtuigen, zal hoogstwaarschijnlijk de verkiezingen gaan winnen.

Dan rest nog de vraag of de rust op de financiële markten na de Amerikaanse verkiezingen zal terugkeren. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, is te zien dat er normaliter na de Amerikaanse verkiezingen sprake is van een afnemende volatiliteit. Alleen tijdens de jaren 1996 en 2008 was er een maand later sprake van een hogere volatiliteit.

Mogen beleggers uitzien naar een terugkerende rust op de financiële markten?

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.