Donald Trump is in een waar gevecht beland met de rest van de wereld. De president van de Verenigde Staten liet al meermaals weten dat Amerika op de ‘eerste plaats’ moet staan en daar lijkt hij alles voor over te hebben. Zo legde hij al aan diverse landen importtarieven op. Hoe slecht kan een eventuele handelsoorlog eigenlijk zijn voor Amerika?

Trump gedraagt zich op dit moment meer als een zakenman dan als een president. Zo is een van de voornaamste taken van een president om te zorgen voor stabiliteit en om de buitenlandse banden op een goede manier te onderhouden. Trump daarentegen dreigt met importtarieven om op die manier zijn zin te krijgen. Niet verwonderlijk dat steeds meer wereldleiders een hekel beginnen te krijgen aan de president van de VS.

Handelsoorlog kan effect hebben op 33% van de totale Amerikaanse import

Uiteraard laat Trump nooit weten wat de opgelegde importtarieven voor gevolgen hebben voor de Amerikaanse economie. Uit onderzoek van Deutsche Bank blijkt dat een eventuele handelsoorlog gevolgen kan hebben voor 33% van de totale Amerikaanse import. Dit percentage is gebaseerd op basis van de aangekondigde (mogelijke) importtarieven.

Op de illustratie van Deutsche Bank is ook goed te zien dat Trump voorlopig voornamelijk erg veel roept en dreigt. De importtarieven die immers tot dusver daadwerkelijk zijn opgelegd, omvatten nog geen 5% van de totale Amerikaanse import. Maar, uiteraard kan dit percentage snel oplopen indien Trump daadwerkelijk doet wat hij roept.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)