Waar zijn er nog opportuniteiten te vinden in een markt die bedrukt is door de hoge inflatie, de oorlog en renteverhogingen? Mark Mobius, oprichter van Mobius Capital Partners, richt zijn pijlen op de Indiase economie. Hij beweert namelijk dat India ontzettend veel groeipotentieel heeft dankzij technologische ontwikkelingen en een ondersteunende overheid.

Beleggers en investeerders zoeken beter elders voor opportuniteiten gezien de markten in Europa en de Verenigde Staten in een neerwaartse spiraal zitten. Mark Mobius denkt een goed alternatief gevonden te hebben, namelijk India. Hij ziet veel potentieel in de Indiase economie en verwacht dat het de komende jaren sterk zal floreren.

Right now, we’re focusing more and more on India. In many ways I call it ‘United States of India’ because these Indian states are so different, one from the other. And that’s creating an incredible growth opportunity.

Hij raadt beleggers aan om zich te begeven op de Indiase aandenemarkten met een specifieke focus op technologiebedrijven. India heeft tal van robuuste en sterke softwarebedrijven die overal ter wereld operationeel zijn, zoals bijvoorbeeld Tata Consultancy Services.

There’re a number of world-class, Indian companies that are in the software business — as you know, Tata’s global, they’re all over the world.

Potentieel

Mobius voegde eraan toe dat een aantal Indiase bedrijven, die al heel groot zijn op de wereldwijde softwaremarkt, zich nu richten op hardware. Bedrijven zoals Apple beseffen dat ze hun productiebasis moeten diversifiëren en naar de Zuid-Aziatische landen moeten verhuizen. Hier zullen Indiase bedrijven sterk van gaan profiteren de komende jaren.

De Indiase markten hebben de afgelopen twee jaar een mooie groei gezien. De Nifty 50 en de BSE Sensex zijn in 2021 met meer dan 20 procent gestegen. Maar zoals de meeste markten, hebben ze dit jaar moeten inboeten omwille van de ontwikkelingen op het wereldtoneel. Mobius is ook een grote fan van de markten in Taiwan, waar chipmaker TSMC zijn hoofdzetel heeft.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: PxHere

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!