We kennen Facebook allemaal als de sociaal netwerksite die niets te maken wilt hebben met advertenties van ICO’s en andere crypto-gerelateerde reclame. Je zou er van uit kunnen gaan dat ze bij Facebook niet geloven in crypto en dergelijke, maar niets is minder waar. Volgens een anonieme bron zou het bedrijf stiekem een eigen cryptomunt aan het ontwikkelen zijn.

Facebook is serieus aan het overwegen om zijn eigen cryptomunt te creëren om zijn miljarden gebruikers de mogelijkheid te bieden om elektronische betalingen te doen. Een anonieme bron, die kennelijk bekend is met de zaak, vertelde Cheddar dat ze er heel ernstig mee bezig zijn.

En het gebeurt blijkbaar heel stiekem. Facebook heeft in het verleden hun roadmap altijd publiekelijk bekend gemaakt, maar er is nooit een vermelding van blockchain-technologie verschenen in hun openbare presentaties. In plaats daarvan heeft het bedrijf altijd gezwegen over toekomstige plannen voor een cryptomunt.

Vorige week echter, zou er naar verluidt een intern bericht het blockchain-initiatief van Facebook aan de werknemers van het bedrijf hebben aangekondigd. Het was een ‘droge’ mededeling zonder al te veel details en diepgaande informatie. Een woordvoerder van Facebook verklaart het volgende:

Like many other companies Facebook is exploring ways to leverage the power of blockchain technology. This new small team will be exploring many different applications. We don’t have anything further to share.

Insiders die bekend zijn met de situatie beweerden ook dat de sociaal netwerksite, in tegenstelling tot Telegram, niet van plan is om een Initial Coin Offering (ICO) te houden en vrijwel zeker geen cryptomunt zal lanceren in het komende jaar. Het plan is er, maar ze dient nog uitgewerkt te worden.

Verder legde een anonieme bron uit dat Facebook waarschijnlijk bestaande blockchain- en crypto-projecten zal verwerven in een poging om zijn eigen digitale munt te creëren. Naast het toestaan van betalingen, kan blockchain-technologie het bedrijf ook helpen bij identiteitsverificatie en het versleutelen van gebruiksgegevens.

Bronnen: Bitcoinist, Cheddar

Foto: Wikipedia

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven