Het ziet er weer bijzonder slecht uit voor de goudmarkt. Tenminste, dat lezen we op financiële websites en sociale media. De rampscenario’s dienen zich weer massaal aan. Volgens experts is het een kwestie van tijd, vooraleer de goudprijs nieuwe dieptepunten opzoekt. Tja, het klinkt voor ons stilaan als een grijsgedraaide plaat. Pas op, we beseffen ook wel dat het momenteel erg slecht uitziet in de goudmarkt. Maar dit is niets nieuws voor ons. We hebben dit al zo vaak gezien.
Voor wie het nog niet wist: op de bodem, ziet het er altijd barslecht uit.
Wie denkt dat iedereen plots enorm enthousiast wordt als de bodembel rinkelt, die heeft weinig begrepen van beleggen. Zo werken de financiële markten natuurlijk niet. Nee, op de bodem wil iedereen zo snel als mogelijk naar de uitgang.
En dat, beste lezer, is het moment dat de kentering inzet, en de bodem wordt geplaatst.
Uiteraard, het is niet gemakkelijk om die maximale negativiteit te bepalen. Het kan altijd erger, zo lijkt het vaak.
Toch zijn er hulpmiddelen om deze maximale negativiteit vast te stellen. Voor goud (en andere grondstoffen) kan je dan een kijkje nemen naar de positionering op de futuremarkten.
Blijf op de hoogte van alle beurs- en goudnieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>
Voor wie nog niet bekend is met de term; futures zijn contracten waarbij twee partijen een toekomstige prijs op een hoeveelheid activa (goud, in dit geval) afspreken. De ene partij is koper (long) en de andere is verkoper (short).
De vorige keer steeg de goudprijs $300
Als de markt positief is over de toekomstige prijs, worden er massaal door longs gekocht. Maar als de markt negatief wordt, stijgt het aantal shorts exponentieel.
Exact dat laatste gebeurde er in het verleden altijd (na)bij een bodem. Ook vandaag zien we de shorts weer zeer snel oplopen, tot een niveau niet meer gezien sinds 2015!
Op de bovenstaande grafiek kan u zelf vaststellen dat een positionering richting 100.000 shortcontracten, altijd goed was een bodem in de goudprijs.
De verklaring is eenvoudig: als de shorts maximaal gepositioneerd zijn, volgt altijd de uitstroom.
Dit betekent in de praktijk het massaal terugkopen van futurecontracten, met een enorme koopdruk als gevolg. Hierdoor knalt de goudprijs altijd fors hoger.
Dat was zo op de bodem begin 2015, maar ook in de eerste helft van 2016. Vandaag zien we opnieuw een explosie van shorts op de futuresmarkt.
Wanneer het sentiment draait, gaat het bijzonder snel omhoog
Let wel, dit is geen exacte wetenschap. Het is geen garantie dat de goudprijs vandaag of morgen gaat draaien. Maar dat een bodemvorming onderweg is, daar kan u zonder meer van op aan.
Contraire beleggen heeft niets te maken met het exact kopen van de bodem. Dat lukt overigens nooit iemand, zonder een flinke dosis geluk. Contrair beleggen doe je door richting een bodem te kopen.
En dan mag je wel eens wat dagen, weken of zelfs enkele maanden ernaast zitten. Als de ommezwaai volgt, is het verlies bijzonder snel goedgemaakt, en sta je snel op tientallen procenten winst.
Dat weten de abonnees van het Goud & Zilver Rapport inmiddels als niemand anders. Ze moesten al vaker door dit soort ziekmakende correcties. Telkens opnieuw kreeg je op een gegeven moment, zo’n misselijkmakend gevoel over je.
Dan weten onze abonnees het wel: de bodem is nu niet ver meer af. De grote winsten staan voor de deur. Dat is exact het gevoel dat we steeds meer teruglezen in onze mailbox. De gemiddelde belegger ziet het niet meer zitten, met goud.
De contraire belegger, daarentegen, gaat nu op koopjesjacht!
De vraag die u zich uiteindelijk moet stellen is de volgend: ben ik een gemiddelde belegger, of wil ik een contraire belegger zijn?
Als u het antwoord op de vraag kent, en u wil nu toeslaan als contraire belegger, dan zit u bij Slim Beleggen op de juiste plek. We zijn het ultieme oord, voor wie tegendraads wil beleggen.
Met het Goud & Zilver Rapport krijgt u topadviezen, van de beste analisten in dit vakgebied. Ze reizen jaarlijkse diverse malen de planeet rond, op zoek naar de beste kooptips in de goud- en zilvermijnsector. En je komt ze soms op de meest onwaarschijnlijke plekken tegen.
Dit jaar verwelkomde het Goud & Zilver Rapport opnieuw 2 GOUDMIJN KOOPTIPS; en we horen in de wandelgangen dat hun speurtochten worden voortgezet, want in dit soort ‘slechte markten’, sta je alleen in de snoepwinkel.
De koopjesperiode gaat van start in de goudmarkt!
5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen
- Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
- De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
- De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
- MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
- DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!
Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER