In 2000 was er de technologiebubbel, in 2007 de huizenbubbel in de VS, en nu is er de Alles-Bubbel, zegt Jared Dillian van Mauldin Economics. Om zijn visie kracht bij te zetten, creëerde Mauldin Economics een infographic met alle bubbels die er momenteel zijn. En deze bubbels kunnen ieder moment leeglopen, zegt Dillian.

Het probleem met deze bubbels, zegt, Dillian, is dat beleggers weinig tot geen vluchtroutes meer hebben. Wanneer bijna alles overgewaardeerd is, zijn er nog weinig opportuniteiten over waarin je kan investeren eens de bubbels beginnen leeg te lopen. En de bubbels zullen leeg lopen, daar zet Jared Dillian zelfs zijn reputatie op.

De wereld is het niet gewoon om ongeveer om de 7 à 10 jaar geconfronteerd te worden met een bubbel. Maar in tijden van geld printen en zeer los monetair beleid, lijkt het de norm geworden. Nu is het 10 jaar geleden dat de laatste bubbel leegliep, met de financiële crisis tot gevolg.

Dillian ziet momenteel dan ook meet bubbels dan ooit tevoren:

<< Ontdek de beste goudmijnaandelen en betaal per maand >>

Wat is geen bubbel?

Wat er niet op de lijst staat, zijn grondstoffen en edelmetalen. Dat is op zich niet zo verwonderlijk wanneer je weet dat grondstoffen zelden of nooit zo goedkoop waren als vandaag. Maar net als een bubbel niet kan blijven duren zonder leeg te lopen, kan een onderwaardering ook niet blijven duren zonder terug te stijgen.

Waar zou jij dan willen zitten met je geld?

Bron: MarketWatch

Foto: Wikimedia Commons

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>