Tesla CEO Elon Musk heeft via een tweet gezegd dat hij verwacht dat de globale economische vertraging zal blijven duren tot de lente van 2024. Daarmee vervoegt hij het lijstje van andere grote namen die voorspellingen doen, zoals Amazon oprichter Jeff Bezos, Goldman Sachs CEO David Solomon en JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon.

De wereldeconomie heeft het moeilijk door de hoge inflatie, de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en noem maar op. Sommigen beweren dat er een recessie komt, andere zeggen dan weer dat we al in een recessie zitten. Eén ding is zeker, we kunnen alvast spreken over een wereldwijde economische vertraging.

Tesla CEO Elon Musk reageerde op een tweet van Shibetoshi Nakamoto, de online naam voor Dogecoin co-creator Billy Markus. Die tweette dat, gezien de coronacijfers laag zijn, we ons alleen zorgen moeten maken over de nakende globale recessie en een nucleaire apocalyps.

Recessie

Daarop zei Musk dat hij verwacht dat de recessie zal duren tot de lente van 2024. Het globale bbp groeide in 2021 met 6 procent, maar men verwacht een vertraging van 3,2 procent dit jaar en 2,7 procent in 2023. Dat zou de traagste groei zijn sinds 2001, los van de crisis in 2008.

Andere grote namen hebben hun bezorgdheid ook al uitgedrukt. Amazon oprichter Jeff Bezos zei dat het tijd is om voorbereidingen te treffen voor een economisch moeilijke periode. Ook JPMorgan CEO Jamie Dimon heeft gewaarschuwd voor economische problemen. David Solomon, CEO van Morgan Chase, beweert zelfs dat de US economie al in een recessie zit.

Bronnen: Jeff Cox – CNBC

Foto: TaxRebateFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>