Tesla’s verkoopcijfers van de maand mei in China zijn bekend. Ten opzichte van de voorbije maand april, zijn de cijfers opnieuw gestegen. Echter is de dip van april nog niet verteerd. Tesla verkocht in mei namelijk minder voertuigen dan in de maand maart. Het bedrijf zit duidelijk eventjes in een mindere periode gezien de toenemende negatieve persberichten.

In de maand mei verkocht Tesla 33.463 voertuigen in China. Dat is 29 procent meer dan in de maand april, toen was er sprake van een flinke dip in de verkoopcijfers. Er is duidelijk herstel zichtbaar, echter schiet Tesla tekort in vergelijking met de maand maart. Toen wist het bedrijf 35.478 voertuigen te verkopen, aldus het rapport van de China Passenger Car Association.

Marktkenners zitten met gemengde gevoelens. Enerzijds lijkt er herstel te zijn maar niet voldoende om de maand april te doen vergeten. Anderzijds vinden ze dat Tesla alsnog goed heeft gepresteerd in mei gezien de negatieve persberichten en de toezicht door de regelgevende instanties op Tesla over klantrapporten van remstoringen.

Elektrische voertuigen in China

Het aandeel van Tesla daalde met 0,25 procent na de publicatie van de verkoopcijfers. Wat op zich nog meevalt, echter noteert het aandeel sinds begin dit jaar al 14 procent lager. Algemeen gezien is de verkoop van hun voertuigen sinds begin dit jaar meer dan verdubbeld.

Hoewel de auto’s van Tesla behoren tot de top 10 van de elektrische voertuigen die in China worden verkocht, zei het rapport dat lokale start-ups (zoals Nio en Xpeng) ook goed presteerden in mei. Uit het rapport blijkt ook dat Volkswagen een aandeel heeft van 48 procent in alle verkopen van nieuwe elektrische voertuigen, weliswaar via joint-ventures.

Bronnen: CNBC

Foto: Blomst – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>