De aandelenmarkten weten het al sinds de start van 2019 goed te doen. Volgens sommige analisten mogen beleggers zelfs voorzichtig weer gaan hopen op nieuwe recordkoersen. Het pessimisme heeft in amper twee maanden tijd plaatsgemaakt voor optimisme. Toch is er een grafiek die nog steeds een beurscrash voorspelt. En beleggers doen er verstandig aan om deze grafiek goed in de gaten te houden.

Langzaam maar zeker durven de beleggers die tijdens de afgelopen weken aan de zijlijn stonden toe te kijken, weer de markt te betreden. Dat is ook niet vreemd, want tijdens de afgelopen weken zijn we geconfronteerd met flink stijgende beurskoersen. En dat wakkert uiteraard optimisme aan.

Deze grafiek waarschuwt voor een beurscrash

Toch lijkt het er op dat beleggers op dit moment beter nog voorzichtig kunnen zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Uncle Rico, te zien dat de S&P 500 index nog steeds een sterke correlatie vertoont met het jaar 1937. Destijds vond er ook een indrukwekkende herstelbeweging plaats alvorens Wall Street geconfronteerd werd met een gigantische beurscrash.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dat doet de herstelbeweging van de afgelopen weken evenmin. Gezien deze crashgrafiek doen beleggers er in ieder geval verstandig aan om de veiligheidsriemen nog even om te houden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)