agenda

Gisteren was het zoals de meeste maandagen relatief rustig in de agenda. Vandaag worden er wel een aantal belangrijke macrocijfers gepubliceerd. De markt lijkt zal als reactie op deze macrocijfers kunnen stijgen of dalen. Vooral het aantal Amerikaanse verkochten goederen zal er voor kunnen zorgen dat de markt in beweging komt.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse ZEW economisch sentiment 11:00 uur

Het Economisch Sentiment van het Duitse Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) bepaalt het vertrouwen van de Duitse institutionele beleggers. Boven 0 indiceert optimisme terwijl onder 0 pessimisme indiceert. Het is een voorlopende indicator van de conjunctuur. De notering wordt afgeleid uit een enquête onder een groep van ongeveer 350 Duitse institutionele investeerders en analisten. Dit cijfer wordt iets slechter verwacht dan vorige maand. Vorige maand hadden we nog een notering van 43,2 maar deze maand wordt er op 41 gerekend.

  • ZEW economisch sentiment Eurozone 11:00 uur

Ook het economisch sentiment cijfer voor de Eurozone wordt vandaag gepubliceerd. Dit cijfer wordt juist beter verwacht dan de vorige maand. Vorige maand hadden we nog een notering van 61,5 maar voor deze maand wordt er gerekend op 63,5.

  • Basis verkochten goederen Amerika 14:30 uur

De basis verkochte goederen is een maandelijkse meting van alle door de detailhandel verkochte goederen gebaseerd op een steekproef bij verschillende types en grootte van winkels in de VS, uitgezonderd autobedrijven. Het is een belangrijke indicator van de consumentenuitgaven en het is ook gecorreleerd met het consumentenvertrouwen en wordt beschouwd als een snelheidsindicator van de economie in de VS. Dit cijfer wordt iets slechter verwacht dan vorige maand. Vorige maand hadden we een notering van 0,7% maar deze maand wordt er gerekend op 0,6%. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?