Een van de grote verrassingen tot nu toe dit jaar is toch wel de enorme prijsstijging bij de euro. Aan het begin van dit jaar waren er maar weinig analisten die deze beweging hadden zien aankomen. Ondanks de geweldige prestatie van de euro, moeten we uitkijken dat we niet té enthousiast raken.

Aan het begin van dit jaar heerste er met name pessimisme rondom de euro. Het jaar 2017 kon namelijk gaan resulteren in de ondergang van de Europese Unie. Er werd met name gevreesd voor de landelijke verkiezingen die in Nederland, Frankrijk en Duitsland op het programma stonden. Na de uitslag van gisteren mogen we zeggen dat al die zorgen nergens voor nodig waren.

De euro kan nog een flinke tik gaan krijgen

Op technisch gebied moeten we volgens de mannen van Trading On The Mark niet te enthousiast raken over de euro. Zij deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat we volgens de Elliot Wave theorie ‘slechts’ te maken hebben met een tijdelijke opleving van de euro. Volgens de telling van deze methode zal er namelijk nog een dalende beweging gaan volgen die richting de pariteit met de dollar zal gaan.

Uiteraard biedt de analyse van Trading On The Mark geen enkele garantie, maar gezien de enorme stijging van de euro moeten we uitkijken dat we niet té optimistisch worden.