agenda

De afgelopen dagen was het behoorlijk rustig in de agenda. Vandaag en morgen ontvangen we wel belangrijke macrocijfers. Vooral de macrocijfers vanuit Amerika kunnen voor de nodige beweging gaan zorgen.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • ECB maandelijks rapport 10:00 uur

Het rapport van de ECB (Europese Centrale Bank) geeft maandelijks informatie over de geldmarktrente, groeiprognose, spaartrends en diverse economische kwesties. Het wordt maandelijks gepubliceerd, 7 dagen na de publicatie van de beslissing over de rentevoet.

  • Industriële productie Eurozone 11:00 uur

De industriële productie meet de wijziging in de totale productie van de bedrijven, mijnen en nutsvoorzieningen in de Eurozone. Het geeft ons een goede indicatie van de kracht van de productiesector. Het kan een voorlopende indicator zijn van de tewerkstelling, gemiddelde lonen en persoonlijk inkomen. Dit cijfer wordt deze maand verwacht op 0,4% (vorige maand -0,3%).

  • Basis verkochte goederen Amerika 14:30 uur

De basis verkochte goederen is een maandelijkse meting van alle door de detailhandel verkochte goederen gebaseerd op een steekproef bij verschillende types en grootte van winkels in de VS, uitgezonderd auto. Het is een belangrijke indicator van de consumentenuitgaven en het is ook gecorreleerd met het consumentenvertrouwen en wordt beschouwd als een snelheidsindicator van de economie in de VS. Dit cijfer wordt verwacht op 0,4% (vorige maand 0%).

  • Eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding Amerika 14:30 uur

De eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding is een seizoensgezuiverde maatstaf van het aantal mensen dat voor het eerst een aanvraag doen voor werkloosheidsuitkeringen gedurende de betreffende week. Deze gegevens worden verzameld door het Departement van Arbeid, en wekelijks in een rapport gepubliceerd. Het aantal aanvragen voor werkloosheidsvergoeding wordt gebruikt als maatstaf voor de gezondheid van de arbeidsmarkt, omdat een reeks van toenamen erop duidt dat er minder mensen tewerkgesteld worden. Dit cijfer wordt nagenoeg onveranderd verwacht op 310K. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?