losing-money-gambling

Op de beurs gaan we vaak op zoek naar de aandelen die net wat meer te bieden hebben dan de andere aandelen. Met name de aandelen die beschikken over een grote hoeveelheid ‘cash’ geld staan bovenaan op ons verlanglijstje. Dat is overigens ook niet vreemd. Een bedrijf dat beschikt over veel geld, kan ook gemakkelijk de schulden betalen wanneer het eventueel in de problemen komt. Maar deze hoeveelheid geld geeft vooral een machtpositie. Als we bijvoorbeeld naar grote bedrijven als Google en Apple kijken dan zien we dat beide bedrijven beschikken over veel geld. En wat kunnen ze gemakkelijk met dit geld doen? Overnames van andere bedrijven. Op die manier kunnen Apple en Google zich steeds meer versterken op de markt.

Er zijn nog steeds bedrijven die niet gezond zijn

Maar het tegendeel is ook waar. Er zijn op dit moment nog steeds een groot aantal bedrijven dat verlies maakt. Het lijkt er ook niet op dat dit aantal de komende tijd flink zal gaan dalen. Sterker nog, wanneer we de grafiek bekijken moeten we iets ernstigs constateren.

bedrijven-verlies-maken

Op de grafiek hierboven is te zien dat Europa en Amerika duidelijk in een stijgende trend bewegen. De afgelopen jaren is het aantal bedrijven dat verlies maakt flink toegenomen. Wat dat betreft mogen we ons dus best zorgen gaan maken. Wij raden u aan om juist in deze tijd op zoek te gaan naar aandelen die beschikken over een positieve handelsbalans. Deze aandelen kunnen u namelijk een betere nachtrust geven wanneer de beurzen zich tegen u keren. Leer GRATIS hoe u moet investeren in aandelen – Download de gratis Trading Gids