Aandelen uit groeilanden zijn ‘HOT’. En dat kan je bijna letterlijk nemen. De MSCI Emerging Market Index stoomt al sinds begin 2016 onverminderd omhoog. Op dit moment bereikt de ETF dan ook een bijzonder belangrijk niveau. Komt er een afkoeling of een uitbraak?

De MSCI Emerging Market Index staat dit jaar al 17% hoger en laat daarmee de westerse beurzen achter zich. Maar nu komt de index op een trendlijn die in 2011, 2014 en 2015 ook al een weerstand vormde.

Een uitbraak zou een bijzonder krachtig signaal zijn, maar de momentumindicatoren geven voorlopig iets anders aan.

MSCI Emerging Market Index

De 14-wekelijkse RSI staat namelijk op 74, boven 70 wordt aanzien als overkocht waardoor het moeilijker wordt om het momentum vast te houden. Het is ook het hoogste niveau sinds 2009. Ook de 14-daagse RSI staat boven 70. Dus ook op korte termijn zijn groeilanden overkocht. De MSCI Emerging Market Index stijgt dan ook al 6 opeenvolgende sessies.

Mis geen enkele blog dankzij de Slim Beleggen Daily

Grote beleggers adviseren aandelen uit groeilanden

Volgens Adrea Tueni van Saxo Bank is de rally in aandelen uit groeilanden zeer indrukwekkend. Maar beleggers hebben nu even een adempauze nodig. De weerstand van 2014, 2015 zal niet gemakkelijk te doorbreken zijn. Toch blijft de outlook op lange termijn positief, aldus Tueni.

Onlangs liet superbelegger Jeffrey Gundlach ook al weten dat hij voor de toekomst aandelen uit groeilanden verkiest boven Amerikaanse aandelen.

Op Slim Beleggen kon je in augustus vorig jaar en begin dit jaar al lezen dat het een goed moment was om te beleggen in aandelen uit groeilanden.

In december 2016 schreven we nog het volgende: Wanneer aandelen uit groeilanden momentum krijgen, zijn ze dikwijls niet meer te houden. 2016 was opnieuw een overgangsjaar voor aandelen uit groeilanden, maar alles wordt in gereedheid gebracht om in 2017 fors te knallen.

Bron: Bloomberg

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER