Een aantal weken geleden lieten we u nog weten dat de Bitcoin een belangrijke mijlpaal had bereikt. De digitale munt was destijds immers evenveel waard geworden als goud. Toch lijkt niets voor de Bitcoin te gek te zijn, want de afgelopen weken is de stijging in een versnelling terecht gekomen.

Steeds meer beleggers krijgen een warm gevoel als het gaat om digitale munten. De Bitcoin is de populairste digitale munt en heeft de afgelopen jaren bewezen dat het tegen een stootje kan. De afgelopen tijd is de koers van de Bitcoin werkelijk door het dak gevlogen en dat heeft er voor weten te zorgen dat steeds meer beleggers de digitale munt in de gaten houden.

De bizarre stijging van de Bitcoin in beeld gebracht

bitcoin-goud-dubbel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de enorme koersstijging van de Bitcoin in beeld gebracht. Op deze grafiek is daarnaast te zien dat de Bitcoin op dit moment twee keer zoveel waard is dan het gele edelmetaal.

Volgens sommige analisten moeten beleggers echter niet te enthousiast worden. In het jaar 2014 kreeg de Bitcoin immers ook te maken met een flinke tegenslag nadat de koers in 2013 sterk was opgelopen. Oplettendheid blijft dus geboden.