De goudprijs wist een aantal maanden geleden in positieve zin op te vallen door een einde te maken aan de dalende trend die sinds het jaar 2011 al actief was. Uiteraard wist deze beweging destijds voor veel opluchting te zorgen onder de goudbeleggers. Toch is er op dit moment weer een vorm van paniek te herkennen nu de goudprijs de afgelopen dagen aan waarde heeft verloren. Deze angst lijkt nergens voor nodig te zijn.

Binnen de technische wereld komt het regelmatig voor dat een financieel product wat minder goed presteert op het moment dat er sprake is van een opwaartse uitbraak. Regelmatig wordt de oude weerstand immers vervolgens getest als nieuwe steun. Uiteraard hoeft het niet zo te zijn dat de goudprijs helemaal daalt tot aan de oude weerstandslijn, maar mocht dat gebeuren dan is dat niet direct reden tot paniek.

De echte rally bij de goudprijs moet nog beginnen

Volgens E. Cantoni is de kans groot dat de goudprijs de komende maanden weer de wind in de zeilen zal gaan krijgen. Door middel van de bovenstaande grafiek laat hij zien dat er een duidelijk verband is tussen de huidige beweging bij de goudprijs en die van het jaar 2008/2009. Mocht dit verband ook de komende tijd aanhouden, dan kan de goudprijs nog voor het einde van dit beursjaar een gooi gaan doen op de grens van 1.500 dollar.

Volgens deze grafiek is de huidige beweging dus slechts een adempauze alvorens de gigantische stijging zal gaan beginnen.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER