Dit beursjaar hebben we te maken gehad met meerdere scenario’s  die maar weinig analisten aan het begin van dit jaar hadden voorspeld. De meest opvallende beweging van dit jaar is tot nu toe de daling bij de Amerikaanse dollar. Aan het begin van dit jaar waren de meeste analisten het er nog over eens dat de dollar nog meer terrein zou gaan winnen.

Sinds het aantreden van Trump is er behoorlijk wat veranderd binnen de valutamarkt. Zo heeft de dollar de stijgende trend achter zich gelaten en is er de afgelopen weken zelfs sprake geweest van een waar bloedbad. Volgens James Bartelloni, van Bart’s Charts, neemt de kans op een bodem echter toe.

Kans op een bodem bij de dollar neemt toe

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van See It Market, is te zien dat de dollar de afgelopen maanden veel terrein heeft moeten inleveren. Deze gigantische daling heeft er voor weten te zorgen dat de RSI index op weekbasis op het laagste niveau is uitgekomen sinds 2008. De voorgaande keren toen we te maken hadden met een dergelijk laag niveau bij de RSI Index wist de dollar kort daarna een stevige bodem neer te zetten.

Daarnaast is er een duidelijke cyclus waarneembaar op de grafiek van de dollar. Volgens deze cyclustelling is de kans op een bodem bij de dollar groot. De technische indicatoren stuwen dus aan op een stevige bodem.