Er is de laatste tijd weer veel animo tussen de aanhangers van Bitcoin en de aanhangers van Bitcoin Cash. De upgrade voor Bitcoin Cash van 15 mei trekt veel aandacht en kapitaal aan naar de eerste hard fork van Bitcoin. Fundstrat analist Tom Lee ziet dat Bitcoin Cash momenteel veel te hard gestegen is terwijl Bitcoin bodemt. Hij verkiest dan ook Bitcoin boven Bitcoin Cash.

Zo zei Lee, die een koersdoel heeft van $25.000, op CNBC het volgende:

‘Ik kies geen winnaar over verliezer wanneer ik naar Bitcoin/Bitcoin Cash kijk. Ik denk dat ze beide hun eigenschappen hebben. Maar als ik vandaag nieuw geld aan het werk zou zetten, zal ik meer geïnteresseerd zijn in de munt die achterblijft en kapitaal kan aantrekken in plaats van diegene die overkocht is.’

De prijs van Bitcoin Cash ging sinds begin april door het dak en steeg van zo’n $650 tot bijna $1.600 om daarna terug te vallen.

Brian Kelly was een tijdje geleden bijzonder positief voor Bitcoin Cash waardoor de cryptomunt in beweging kwam. De aankomende hard fork van 15 mei zal de ontwikkeling van Bitcoin Cash volgens Kelly in een stroomversnelling brengen door middel van snellere transacties en lagere kosten.

Bodem bij Bitcoin

Maar Tom Lee houdt het op dit moment liever bij Bitcoin. Lee tweette recent de resultaten van een rondvraag waaruit blijkt dat 80% van institutionele beleggers gelooft dat Bitcoin bodemde. Dit is volgens Lee een goede indicator voor nieuw institutioneel geld voor Bitcoin.

In the battle between bitcoin and bitcoin cash, Tom Lee says buy bitcoin from CNBC.

Volgens een onderzoek van de nieuwsdienst Reuters zouden er 56 grote financiële instellingen bereid zijn om te handelen in cryptomunten. Uit de rondvraag blijkt dat ze van plan zijn om investeringen te doen binnen de 3 tot 6 maanden, op vrij korte termijn dus. Dat zorgt ook voor nieuw kapitaal.

Ten slotte bevindt de Bitcoin Misery Index, gecreëerd door Tom Lee, zich momenteel rond 47. Eerder dit jaar was dat onder de 20. Volgens Lee stijgt de prijs van Bitcoin wanneer de Bitcoin Misery Index stijgt.

Bron: Yahoo Finance

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>