Giga Watt – een bedrijf dat bitcoins mijnt – heeft onlangs faillissement aangevraagd aan de federale rechtbank in het Oostelijke district van Washington. Giga Watt is een van de grootste miners van bitcoins in Noord-Amerika. Het bedrijf stelde dat het niet in staat is om haar schulden te betalen.

Zo had Giga Watt volgens documenten van de rechtbank tussen de 10 en 50 miljoen dollar aan schulden uitstaan. Daartegenover stond slechts activa met een waarde van 50.000 dollar.

Aanvraag faillissement

De notulen van een speciale bijeenkomst van aandeelhouders van Giga Watt stelde over het faillissement:

“Het bedrijf is insolvabel en niet in staat om haar schulden te betalen wanneer dat zou moeten. Het bedrijf en haar schuldeisers zullen het beste af zijn door een reorganisatie van het bedrijf onder Hoofdstuk 11 van van de Faillissement Wet.”

Deze wet betekent dat Giga Watt faillissement aanvraagt. Volgens documenten ingezien door Coindesk hebben de 20 grootste ongedekte schuldeisers samen zo’n 7 miljoen dollar tegoed van Giga Watt.

Bitcoins mijnen veel minder winstgevend

Giga Watt is niet de enige miner die het moeilijk heeft. Zo zijn er meerdere miners die de operaties stoppen, volgens FinanceMagnates.

Dat heeft alles te maken met de maandenlange berenmarkt waar de Bitcoin in zit. De opbrengsten van miners zijn namelijk compleet afhankelijk van de prijs van een bitcoin.

Daarnaast zijn de kosten ook gestegen voor het minen van bitcoins. Tenminste, in Noord-Amerika. Dit komt doordat de elektriciteitsprijs is gestegen. Miners verbruiken namelijk zeer veel elektriciteit.

Ook hebben miners last van regelgeving van de autoriteiten in Amerika.

Dit was ook het geval voor Giga Watt, want het is door verschillende aanklagers in januari van dit jaar beschuldigd van een ongereguleerde uitgave van effecten. Deze uitgave van effecten heeft betrekking op de ICO die Giga Watt hield in mei 2017.

Giga Watt haalde met de ICO zo’n 22 miljoen dollar op.

Bron: FinanceMagnates, Coindesk

Foto: iStock