Wie denkt dat 2019 het jaar van cryptomunten wordt, zoals bitcoins of ethers, heeft het misschien wel mis. Stablecoins zijn in 2019 namelijk populairder dan ooit. Totaal circuleert er nu 4,28 miljard dollar aan stablecoins op verschillende blockchains. Dat blijkt uit onderzoek van Diar.

Met stablecoins kan je als belegger alleen geen koerswinst maken. Stablecoins vertegenwoordigen namelijk fiatgeld op de blockchain, meestal dollars. Voor iedere stablecoins op de blockchain, zal de uitgever dus een dollar (of euro) achter de hand moeten hebben.

Althans dat hoopt men. Zo bleek onlangs dat de stablecoin Tether 74 procent van de tethers in omloop kan garanderen met dollars.

Toch spant Tether de kroon

De grootste stablecoin op het moment is Tether, oftewel USDT. Volgens Diar is de munt goed voor zo’n 3,3 miljard dollar. En waarom de munt zo populair is, blijkt uit het handelsvolume. Alleen al in 2019 werden er 1,3 biljoen dollar aan USDT verhandeld. In heel 2018 was dat nog 1,1 biljoen dollar. Zo is te zien op de grafiek van Diar.

Andere stablecoins doen het ook goed

Naast Tether zijn er nog een tal van stablecoins. De meeste zijn vorig jaar ontwikkelt. Toen was er nog niet veel animo voor de nieuwe munten. Maar nu maken ze een flinke groeispurt mee. Bijvoorbeeld USDC, de stablecoins van Coinbase en Circle. In oktober van 2018 was het handelsvolume van USDC nog 35,9 miljoen dollar. Nu, in mei, is het 3,6 miljard dollar.

TUSD van TrustToken doet het nog beter dan USDC. De stablecoin wist in mei een handelsvolume te realiseren van 3,8 miljard dollar. Dat is één miljard meer dan in april.

Bron: Diar

Foto: iStock