Ontology

Wat is Ontology?

Ontology houdt zich bezig met het ontwikkelen en bewerkstelligen van blockchain systemen en wordt ook wel ONT genoemd. Het is in 2017 gelanceerd door Onchain, dit is een Chinees bedrijf dat achter de cryptocurrency NEO zit.  ONT is een blockchain platform voor gedecentraliseerde trustsystemen voor bedrijven. Het wil hiermee de barrière weg halen tussen de blockchains en de bedrijven.

Hoe is Ontology ontstaan?

De raad van NEO houdt een zo genoemde airdrop, zij geven hiermee ONT weg en dat deden ze op de volgende manieren. Via nieuwsbrieven kon iedereen die lid was van de nieuwsbrief 1.000 ONT ontvangen. NEO heeft ook een DevCon gehouden waarbij de aanwezigen die hun emailadres achterlieten 500 ONT konden verwachten te ontvangen. In totaal gaf NEO zo’n 20.000.000 ONT weg en de rest van de ONT die beschikbaar is, is te koop via verschillende exchanges zoals bijvoorbeeld Binance.

Mocht je al NEO in bezit hebben dan krijg je voor elke NEO 0,2 ONT. 0,1 ONT kan je al direct verhandelen via de exchanges en de andere 0,1 ONT wordt pas vrijgegeven wanneer Ontology officieel live gaat. Naar verwachting gaat dit gebeuren in Q2 van 2018.

Welk doel dient de munt?

OntologyOntology zorgt ervoor dat huidige barrières die bedrijven op het moment hebben om over te gaan op blockchain technologie laat verdwijnen. In de huidige situatie dient het bedrijf veel kennis te hebben voor het gebruik van blockchain technologie. Via Ontology zal dit niet meer het geval zijn en kan een belangrijke stap gaan maken in het gebruik van blockchain technologie wereldwijd.

Zo’n barrière die bedrijven op het moment hebben is vertrouwen. Dit kost veel tijd en moeite voordat dit eenmaal gewonnen is door bedrijven. Door gebruik te maken van Ontology wordt deze lange weg van vertrouwen weggenomen.

Het wil ook samenwerken met de cryptocurrency NEO om hier mee het gat te verkleinen tussen blockchain technologie en de echte wereld. Waar NEO zich focust op slimme contracten en een wereldwijde slimme economie, focust Ontology zich op vertrouwen, identiteit, uitwisselen van data en autorisaties.

Monetair

Bitcoin Gold eenzelfde aanbod van munten als BItcoin. Er is dus een maximaal aanbod van 21.000.000 munten. Huidig zijn 17.023.67 munten in circulatie, wat ongeveer 82% van het maximum is. Verder zal het maximale aanbod in 2140 worden bereikt doordat er munten worden gemijnd middels Proof-of-Work.

Waar kan je de munt verhandelen?

Ontology is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is Bitension. Er zijn echter nog meer platformen waar Ontology direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in Ontology.

Foto: iStock/Rick_Jo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws