Ethereum heeft in slechts 30 dagen tijd een tweede belangrijke upgrade ondergaan. De upgrade die onlangs is uitgevoerd wordt ook wel Mui Glacier genoemd en houdt in dat de ‘difficulty bomb’ opnieuw wordt uitgesteld.

Bij het mijnen van blok 9.200.000 op de blockchain van Ethereum voerde het netwerk de Muir Glacier upgrade uit en dat betekent dat de difficulty bomb wordt uitgesteld. Dat houdt in dat het mijnen van blokken op de blockchain van Ethereum niet moeilijker zal worden.

Difficulty bomb uitgelegd

De difficulty bomb is een feature die al sinds het begin van de cryptomunt is ingebouwd. Het is vergelijkbaar met de halving van de Bitcoin. Door het in laten gaan van de difficulty bomb zouden ethers namelijk op een langzamere snelheid in circulatie komen.

Toch is hier niet voor gekozen door de ontwikkelaars van Ethereum, omdat het laten ingaan van de difficulty bomb de prestaties op het netwerk aanzienlijk zou vertragen. Eric Conner, die de vertraging van de difficulty bomb voorstelde, legt als volgt uit waarom:

Stel je voor dat we bloktijden van 13 seconden hebben, dat betekent dat we ongeveer 6.500 nieuwe blokken per dag hebben. Wanneer de bloktijd 20 seconden wordt, hebben we slechts 4.300 nieuwe blokken per dag. Als we veronderstellen dat het netwerk optimaal wordt benut, hebben we een nog grotere concurrentie voor plek in blokken. Dat zal de transactiekosten opvoeren en zal het gebruiken van Dapps duurder maken.

Eth 2.0

De  difficulty bomb staat nog wel altijd op de agenda van Ethereum. Zo is het een onderdeel om het netwerk te laten transformeren naar Proof-of-Stake van Proof-of-Work. Dat is onderdeel van de nieuwe fase waarin Ethereum in zal gaan, die ook wel Eth 2.0 wordt genoemd. Hierdoor moet het netwerk in staat zijn om op een veel grotere schaal te werken.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties