We moeten de huidige berenmarkt in crypto dankbaar zijn. De lage prijzen mogen dan wel negatief rendement opleveren, maar voor de toekomst van crypto is het onmisbaar. Dat stelt Edward Woodford, CEO van Seed CX – een bedrijf die handel in crypto mogelijk maakt voor professionele investeerders.

Woodford stelt namelijk dat de gedaalde prijzen innovatie in de cryptoindustrie bevorderen. Zo nemen cryptohandelsplatformen betere veiligheidsmaatregelen en verbreden ze de mogelijkheden voor traders. Bijvoorbeeld door de uitbreiding van derivaten.

Ook stelt Woodford dat de berenmarkt de weg voor professionals vrijmaakt. Volgens de CEO is dat weer een gevolg van de verbeterde veiligheid en de toegenomen strategieën voor traders op cryptohandelsplatformen.

Meer derivaten en liquiditeit op handelsplatformen

In 2015 tot en met 2017 kende de cryptomarkt alleen maar stijgende prijzen. Traders hoefden slechts long te zitten om succesvol te zijn, maar dat is nu veranderd. Een longpositie betekent geen rendement meer, stelt Woodford. Daarom moeten cryptohandelsplatformen traders nieuwe mogelijkheden aanbieden om rendement te maken.

Hierdoor is het gebruik van derivaten flink toegenomen, stelt Woodford. Zo kan men nu ook short gaan – geld verdienen aan een prijsdaling – op cryptohandelsplatformen.

Daarnaast is ook de liquiditeit toegenomen volgens Woodford. Mede doordat er vrijwel geen arbitrage mogelijkheden meer zijn. Arbitrage is het uitbuiten van prijsverschillen tussen handelsplatformen.

Handelsplatformen bieden betere veiligheid

Volgens Woodford hebben veel handelsplatformen hun veiligheid verbeterd. Bijvoorbeeld door niet alle cryptomunten in één grote wallet te bewaren, maar juist iedere gebruiker op een platform te voorzien van een eigen toegewijde wallet.

De toegenomen veiligheid is volgens Woodford een gevolg van de vele hacks op handelsplatformen die plaatsvonden. Zo werd er in de eerste drie kwartalen van 2018 voor 927 miljoen dollar aan cryptomunten gestolen op handelsplatformen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock