Augur

Wat is Augur?

Augur (REP) is een voorspellingsmarkt die draait op de Ethereum Blockchain. Het principe van de voorspellingsmarkt is gebaseerd op de ‘Wisdom of the crowd’ – de wijsheid van de menigte. De ‘Wisdom of the crowd’ gaat er vanuit dat het gemiddelde antwoord van een grote groep mensen vaak nauwkeuriger is dan een voorspelling van één of een klein aantal experts. Het gemiddelde antwoord van alle participanten zal daarom dichterbij de uiteindelijke waarheid komen.

Op het Augur platform gaan mensen een weddenschap aan en zetten hier Augur tokens in. Heb je de uitkomst van de weddenschap volgens de slimme contracten juist voorspeld dan krijg je de opbrengst automatisch (door middel van slimme contracten) uitgekeerd.

Hoe is Augur ontstaan?

Augur is ontstaan uit een ICO die van 17 augustus 2015 tot en met 1 oktober 2015 duurde. Totaal werd er 5.000.000 dollar opgehaald. De oprichters van Augur zijn Jack Peterson die een PhD heeft en Joey Krug.

Welk doel dient de token?

AugurAugur heeft als doel toekomstige gebeurtenissen juist te voorspellen met behulp van de ‘Wisdom of the crowd’. Een markt is de ideale plek om de wijsheid van de menigte bij elkaar te brengen.

Doordat de markt participanten Augur tokens inzetten met daarbij een voorspelling over een toekomstige gebeurtenis, zal er een evenwicht worden bereikt. Dit evenwicht geeft de waarschijnlijke uitkomst van de gebeurtenis weer.

De werking is in principe hetzelfde als op een gokplatform, zoals Toto.

Monetair

Augur heeft een maximaal aanbod van 11.000.000 tokens. Huidig zijn deze alle 100% in circulatie. 80% van de tokens is uitgegeven tijdens de ICO en 20% van de tokens is onder de ontwikkelaars, adviseurs en de stichting van Augur verdeeld.

Waar kan je de token verhandelen?

REP is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Kraken.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Wanneer je eenmaal in bezit van Bitcoins bent, kan je deze via een exchange, zoals Kraken, omwisselen in REP.

Foto: iStock/spainter_vfx

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws