Bitcoin Diamond

Wat is Bitcoin Diamond?

Bitcoin Diamond (BCD) is een hard fork van Bitcoin. Net zoals Bitcoin Cash en Bitcoin Gold. De hard fork vond plaats toen blok 495.866 was gemijnd op de blockchain van Bitcoin. Het verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Diamond is dat Bitcoin Diamond een 8MB blokgrootte heeft, een ander mine algoritme heeft (namelijk X13) en het aanbod 10 keer groter is. 210.000.000 in plaats van 21.000.000. Bitcoin Diamond maakt, net als Bitcoin, gebruik van Proof of Work.

Hoe is Bitcoin Diamond ontstaan?

Bitcoin Diamond is ontstaan uit een hard fork. Deze hard fork vond plaats op 24 november 2017 wanneer blok 495.866 werd bereikt. Alle Bitcoin houders kregen 10 keer zo veel Bitcoin Diamond op hun rekening geschreven als dat zij bitcoins hadden. Voor veel Bitcoin houders was dit een verrassing, omdat de hard fork niet veel media aandacht had.

Welk doel dient de munt?

Bitcoin DiamondHet doel van Bitcoin Diamond is, net als andere hard forks, om een betere versie van de Bitcoin te worden. Dit wil de cryptovaluta bereiken door verschillende problemen van Bitcoin aan te pakken.

Ten eerste wil Bitcoin Diamond de slechte privacybescherming aanpakken door de informatie uit je Bitcoin Wallet te versleutelen.

Ten tweede wil het de lange transactietijd aanpakken doordat het de blokgrootte heeft verhoogt naar 8MB. Hierdoor is er per blok meer ruimte waardoor er meer en snellere transacties mogelijk zijn. Ook worden de blokken door het algoritme 5 keer sneller gemijnd.

Ten derde wil het een lagere drempel creëren om de cryptomunten te kopen. Daarom zijn er meer munten gecreëerd en wordt er verwacht dat de prijs van BCD 1/10 van een bitcoin zal bedragen.

Monetair

Bitcoin Diamond heeft zoals gezegd een maximaal aanbod van 210.000.000 munten. Op het moment van schrijven is er een aanbod van 193.850.635 munten. Ongeveer 73% is in circulatie. De overige munten worden gemijnd middels Proof of Work.

Waar kan je de munt verhandelen?

BCD is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is ook mogelijk om eerst bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in BCD.

Foto: iStock/Millisenta

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws