Block explorer

Wat is een block explorer en welke informatie geeft deze?

Een block explorer is een website die bepaalde informatie geeft over de blockchain van een cryptomunt. Het geeft informatie over specifieke blokken op de blockchain. De block explorer van Bitcoin geeft dus informatie over de blokken op de blockchain van Bitcoin.

Verder geeft een explorer informatie over de gemijnde blokken en de transacties binnen het blok. Zo kan men de block height zien, de leeftijd van een blok, het aantal transacties dat is uitgevoerd in het blok, door wie het blok is gemijnd en de opgeslagen data in het blok (block size).

Daarnaast geeft een block explorer de laatste transacties op de blockchain aan. Men kan zien hoeveel waarde er is verstuurd per transacties en welk adres deze transactie uitvoerde.

Block Explorer

Blockchain.info

Block ExplorerBlockchains zijn eingelijk zeer transparant. Een goede block explorer is bijvoorbeeld blockchain.info. Deze geeft, naast informatie over de laatste transacties een laatst gemijnde blokken, ook andere informatie in grafieken. Zoals de gemiddelde transactiekosten of het aantal transacties per dag op de blockchain van de Bitcoin.

 

 

Foto: iStock/JuSun, Blockexplorer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws