DigixDAO

Wat is DigixDAO?

DigixDAO is een Decentrale Autonome Organisatie (DAO) die gebruikt maakt van de Ethereum blockchain en bestaat uit twee tokens: DGD en DGX. Met de DGD ben je deel van de organisatie en profiteer je ook van de opbrengsten van de organisatie. De andere token – DGX – is gekoppeld aan een gram goud waardoor het een stabiele waarde moet hebben.

Hoe is DigixDAO ontstaan?

DigixDAO is ontstaan door een ICO die plaatsvond van 29 maart 2016 tot en met 30 maart 2016. Er is in deze periode 5,5 miljoen dollar opgehaald. Het team komt uit Singapore en is opgericht door Teo Hye Chng (CEO), Kai C. Chng (CEO) en Anthony Eufemio (CTO).

Met welk doel dient de token?

DigixDAOHet doel van DigixDAO is om het beleggen in goud toegankelijker te maken en om een stabiele cryptomunt te realiseren. Elke DGX is gekoppeld aan 1 gram goud dat veilig ligt opgeslagen in Singapore. Hierdoor volgt een DGX als het ware de goudprijs en deze is zeer stabiel.

Daarnaast is DigixDAO een organisatie op de blockchain. Wanneer je een DGD hebt, maak je deel uit van deze organisatie. Ook profiteer je met het bezit van een DGD omdat 100% van de winst ieder kwartaal wordt uitgekeerd aan de bezitters van de DGD. De uitkering van winst gebeurt in DGX tokens, omdat de winst bestaat uit transactiekosten van de handel in DGX tokens.

Monetair

DigixDAO heeft een maximaal aanbod van 5.000.000 tokens. Op het moment van schrijven zijn er 2.000.000 tokens. Ongeveer 40% is in circulatie. Hoe de overige tokens worden uitgegeven is onbekend.

Waar kan je de token verhandelen?

DigixDAO bestaat dus uit twee tokens. Een handelsplatform met veel volume waar DGD wordt verhandeld is Binance. Er zijn nog meer handelsplatformen waar DGD wordt verhandeld. DGX kan worden aangekocht op digix.global met ethers (ETH).

Het is ook mogelijk om eerst bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoin direct kan worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in DGD. In het geval van DGX kan je eerst ethers kopen.

Foto: iStock/nonchai

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws