Beste hardware wallets

Hoe meer waarde, hoe meer reden te beveiligen.

Cryptomunten worden steeds waardevoller en daarmee uw kapitaal. Het is daarom verstandig om een hardware wallet aan te schaffen. In dit bericht komen de 3 beste hardware wallets van het moment aan bod.

De totale marktkapitalisatie van cryptomunten is op het moment van schrijven 270 miljard dollar. Een jaar geleden was dit zo’n 70 miljard dollar. Cryptomunten zijn zeer hard gestegen, ondanks de recente berenmarkt.

Om deze reden wordt het voor hackers steeds lucratiever om personen of handelsplatformen die cryptomunten bezitten te hacken en zo cryptomunten te bemachtigen. Tegelijkertijd wordt het voor de personen of handelsplatformen die cryptomunten bezitten steeds belangrijker om cryptomunten zo veilig mogelijk te bewaren.

Hoe bewaar je jouw cryptomunten het veiligst?

Door uw cryptomunten op te slaan in een hardware wallet. De drie beste hardware wallets van het moment zijn: Leder Nano S, Keepkey wallet en de Trezor T wallet.

De prijs/kwaliteit verhouding is het beste bij deze hardware wallets. Het zijn allen kleine devices.

De Ledger Nano S heeft bijvoorbeeld veel weg van een USB stick. Deze is misschien wel de meest bekende hardware wallet. Het ondersteund de meeste cryptomunten van alle hardware wallets.

Beste hardware wallets - Leder Nano S

De Keepkey wallet is een iets groter device als de Ledger Nano S met een groter beeldscherm. Bij de keepkey wallet verlaat de private key het device nooit. Verder is het unieke aan de Keepkey dat deze gebruik maakt van het Shapeshift systeem. Dit systeem maakt het wisselen van cryptocurrencies op het apparaat mogelijk.

Beste hardware wallets - Keepkey

Dan is er nog de Trezor T wallet. Dit is de geupgrade versie van de Trezor wallet. De Trezor T is ook een klein device en ziet er weer heel anders uit dan de Keepkey en de Nano S. Men heeft voldoende touchscreen waardoor het device zeer gebruiksvriendelijk is. Daarnaast heeft men een USB-C aansluiting en heeft het device een microSD kaart ingang.

Beste hardware wallets - Trezor T

Waarom een hardware wallet?

‘De kans dat ik gehackt wordt is heel klein. Ik wordt toch nooit gehackt?’

De kans dat men gehackt wordt is niet super groot. Alleen is de gedachte dat men denkt nooit gehackt te worden verkeerd. De kans dat men gehackt wordt is even groot als alle andere mensen die dachten niet gehackt te worden. Mits men natuurlijk een hardware wallet heeft.

Waarom zou men onnodig risico lopen als men dit ook op een makkelijke manier kan voorkomen? Het is beter om nu een crypto hardware wallet te kopen dan te wachten wanneer het te laat is.

Bij vele is dit helaas wel het geval geweest.

De grootste cryptocurrency hack uit te geschiedenis is zeer recent. Op 26 januari 2018 werd 534 miljoen dollar gestolen in de vorm van NEM munten van het handelsplatform Coincheck.

Deze munten bevonden zich allen in de hot wallet van de exchange. Dit betekent dat de munten met internet verbonden waren en waren daarom kwetsbaarder.

Een andere bekende cryptocurrency hack is die van het handelsplatform Bitfinex. Op 12 augustus 2016 werden er bijna 120.000 bitcoins gestolen. Toen deze hack plaatsvond waren deze bitcoins 72 miljoen dollar waard. Op het moment van schrijven zijn deze bitcoins 800 miljoen dollar waard.

Daarnaast zijn er nog vele kleinere hacks. Er is al voor miljarden dollars aan waarde gestolen middels hacks. Wanneer men cryptomunten bewaard op een handelsplatform is men afhankelijk van de beveiliging de een handelsplatform biedt.

Het is daarom zaak jouw cryptomunten veilig te bewaren voordat het te laat is. Doe dit op een zo goed mogelijke manier. Bijvoorbeeld door een Keepkey wallet, Ledger Nano S of een Trezor T wallet aan te schaffen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws