ICO Listing site

Initial Coin Offerings (ICO’s) zijn risicovolle investeringen. Er zijn veel ICO’s die slechts scams zijn, maar er kunnen ook zeer hoge rendementen worden behaald. Daarom is het voor een (beginnende) investeerder in ICO’s handig om een overzicht van beschikbare ICO’s te hebben om in te investeren. ICO Listing sites zijn hiervoor de uitkomst.

Wat is een ICO Listing site?

ICO Listing siteEen ICO Listing site geeft investeerders een overzicht van beschikbare ICO’s. Deze sites geven informatie over ICO’s, zoals de periode dat er in de ICO geïnvesteerd kan worden. Ook de maximale hoeveelheid aan waarde dat er in de ICO geïnvesteerd kan worden (als die er is). De cryptomunten die de ICO accepteert – vaak bitcoins of ethers. Daarnaast is er ook een beschrijving te vinden van de ICO. Wat wil de ICO bereiken? Verder worden er ook verwijzingen gegeven naar externe links, zoals de officiële website van de ICO of het Whitepaper.

Naast deze informatie zijn er ook enkele ICO Listing sites die verder gaan dan enkel een overzicht geven van ICO’s. Deze sites worden ICO rating sites genoemd. ICO rating sites beoordelen ICO’s. Dit kan zeer waardevol zijn voor investeerders. Vaak wordt er op ICO rating sites uitgebreidere informatie gegeven over wat de ICO wil bereiken. Daarnaast beoordelen ICO rating sites de capaciteiten van het team achter de ICO en kijken de ICO rating sites of de ICO een potentiële scam is. Verder geven ICO rating sites aan hoe erg de ICO is gehyped.

Voorbeelden van ICO Listing sites

Enkele voorbeelden van ICO Listing en rating sites zijn:

  • www.listico.io. Dit is een van de populairste ICO Listing sites. Deze site updated dagelijks de beschikbare ICO’s.
  • icorating.com. Een ICO rating site. Deze geeft zeer uitgebreide informatie over de ICO. Het team van ICO rating bestaat uit 50 experts uit de investerings- en bancaire sector.
  • icobench.com. Een ICO rating site. Deze zet ICO’s zeer gedetailleerd uit een. Daarnaast geeft het een lijst van personen die betrokken zijn bij (verschillende) ICO’s en beoordeeld deze.
  • www.ico-map.io. Dit is een ICO Listing site die de ICO’s weergeeft op geografische basis. Op de homepage is er een wereldkaart te vinden waard de ICO’s per land staan gesorteerd.

Hoewel deze ICO sites het leven van een investeerder makkelijker maken, bestaat er nog altijd een aanzienlijk risico dat de investeering fout gaat of dat de ICO een scam is. Ga dus nooit blindelings uit van de rating van een ICO rating site.

Bron: Hackernoon

Foto: iStock/Chunumunu

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws