Ledger Nano S

De Ledger Nano S wallet is een hardware cryptocurrency wallet en op het moment van schrijven een van de populairste in zijn soort. De wallet ondersteunt meerdere crytpocurrencies: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogdecoin, Zcash, Dash, Stratis, Ripple, Bitcoin Cash, Komodo, Ethereum Classic, Posw, Ark, Expanse Ubiq, PIVX, Vertcoin, Viacoin, NEO, Stealthcoin, Bitcoin Gold, Stellar, Hcash, Digibyte en Qtum.

Ledger is het bedrijf dat de Nano S heeft ontwikkeld en biedt doorgaans snelle ondersteuning voor nieuwe cryptocurrencies of tokens.

Veilig en compact in gebruik

De Ledger Nano S is een compact device en heeft daarom een klein beeldscherm. Op deze kunt u samen met de twee knoppen op de zijkant transacties uitvoeren en bevestigen. Bevestigen doe je door beiden knoppen tegelijk in te drukken.

Ledger Nano SOok ondersteunt de Ledger Nano Fido U2F. Dit is een Two Factor Authentication app. Door deze is het gebruik van de wallet een stuk veiliger. Daarnaast is de Nano S malware proof en te gebruiken met Windows, Mac OS, Linux of Chrome OS.

Met de Nano S moet dat je voor elke cryptocurrency een aparte app downloaden (zie stap 4). Het nadeel hiervan is dat het geheugen van de Nano S vol kan komen te zitten. U zal dan apps moeten verwijderen om nieuwe te kunnen downloaden of een geheel nieuw device aanschaffen. Wanneer u een app van een cryptocurrency verwijdert, zal deze cryptocurrency gewoon op uw device blijven staan.

Ledger Nano S gebruiken

Stap 1: Verbind de Ledger Nano S

Verbind de Ledger Nano S met uw computer door de bijgeleverde USB kabel in de computer en in de Nano S te pluggen. Volg de instructies op het display. U kunt een nieuwe wallet voor uw cryptocurrencies aanmaken of een bestaande importeren.

Stap 2: Beveiliging

Voer een vier- tot acht cijferige pincode in. Deze gebruikt u om in te loggen op het device.

Stap 3: Noteer de Recovery Seed

Deze stap is het BELANGRIJKST. Na het invoeren van de pincode verschijnen er 24 woorden, de Recovery Seed. Schrijf deze worden in exact dezelfde volgorde op en bewaar deze op een veilige plek. Nooit online! De Recovery Seed geeft toegang tot de gegevens op de Nano S zonder dat er een pincode nodig is. Deze dient dus als back-up wanneer uw device defect is of u uw pincode bent vergeten.

Stap 4: Download Ledger Apps

Als het goed is ziet u op uw scherm “Your device is now ready”. Het is nu zaak om de Ledger Manager app te downloaden. Met deze kan je apps voor cryptocurrencies op je Nano S downloaden. Wil je XRP op je device zetten? Dan moet je de XRP app op uw Nano S en op uw computer installeren. Al deze apps zijn te vinden in de Google Chrome store en zijn gratis.

Foto: Ledger Wallet

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws