Samourai wallet

De Samourai wallet is een software wallet voor de smartphone en ondersteund louter Bitcoin. De wallet legt de focus op anonieme transacties, een anonieme identiteit van de gebruiker en veiligheid.

Anonimiteit

Samourai walletDe ontwikkelaars van Samourai zijn privacy activisten. Ze zeggen dat ze het leven wijden aan het ontwikkelen van software die Silicon Valley nooit zal ontwikkelen, autoriteiten nooit toe zullen staan en waar Venture Capitalists nooit in zullen investeren. De software die de Bitcoin verdient.

De samourai wallet wordt op militair wijze versleuteld. Er wordt geen gebruik gemaakt van communicatie met een server. Samourai werkt nauw samen met TOR en VPN services.

De Samourai wallet lekt geen informatie van de afzender. Deze blijft daarom anoniem. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van BIP 126. Ook is het verzamelen van metadata over de gebruiker zeer complex, omdat Samourai de output nummers die bij een transactie horen willekeurig wijzigt.

Zeer veilig te gebruiken

De Samourai wallet kan ook worden gebruikt in Stealth Mode. Dit doet u door uw pincode in uw telefoon in te toetsen en te bellen. Nu zal de Samourai applicatie opstarten. Ook kan je via SMS opdrachten naar de Samourai wallet sturen. Bijvoorbeeld als je de wallet wilt wissen of een herstelbestand achter wilt laten.

Daarnaast geeft de Samourai bij elke transactie de tijd en kosten weer. Verder ondersteunt Samourai de Trezor wallet en Open Dime wallet.

Samourai wallet gebruiken

Stap 1: Download de app

Pak je Android Smartphone en download de Samourai wallet uit de Google Chrome store.

Stap 2: Beveiliging

Voer een wachtwoord en een pincode in.

Stap 3: Noteer de Recovery Seed

Deze stap is het BELANGRIJKST. Na het invoeren van de pincode verschijnen er 12 woorden, de Recovery Seed. Schrijf deze worden in exact dezelfde volgorde op en bewaar deze op een veilige plek. Nooit online! De Recovery Seed geeft toegang tot de gegevens op de Samourai wallet zonder dat er een pincode voor nodig is. Deze dient daarom als back-up wanneer uw device defect is of u uw pincode bent vergeten.

Stap 4: PayNymID

Hierna krijg je een optie om PayNymID in te schakelen. De Samourai wallet is nu klaar voor gebruik.

Foto: The Merkle

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws