Een eigen bedrijf heeft tijd nodig. Hoe jonger je begint, hoe meer tijd je hebt om een succesvol bedrijf uit de grond te stampen. Terwijl de meeste jongeren graag in de bar hangen, kan jij op dat moment het verschil maken dat je voor de rest van je leven een voorsprong geeft. Wie leeft zoals anderen niet willen, kan later leven zoals anderen niet kunnen.

De technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat het gemakkelijker dan ooit is om je eigen bedrijf te promoten en uit te bouwen. Deze 10 eenvoudige stappen kunnen jou daarbij helpen.

-1. Hustle

Hustle is een populaire term geworden in de Verenigde Staten waarbij je probeert en ontdekt waar jij goed in bent. Ben jij je job beu? Wil je niet meer voor een baas werken? Wil je betaald worden voor wat je waard bent? Begin dan met ‘Hustle’ na je uren.

Doe waar jij goed in bent: video’s op YouTube, foto’s op Instagram, producten verkopen op Shopify, … laat van je horen, laat zien wat jij kan. Zo bouw je aan je eigen merk terwijl een ander nog steeds je rekeningen betaalt.

-2. Stop met uitgaan

Wie echt iets wil bereiken, moet zijn tijd efficiënt en nuttig besteden. Wanneer je in de week daguren klopt, zijn er niet veel opties. Maar er zijn nog altijd ochtenden, avonden en weekends. Het dubbele voordeel is dat je geld gaat verdienen op momenten waarop je anders geld zou uitgeven.

-3. Sta vroeg op

Tim Cook van Apple staat op 4u30 op, Richard Branson om 5 uur. Het grote voordeel aan vroeg opstaan is dat je ongestoord kan werken. Dit zijn voor veel miljonairs de meest productieve uren van de dag.

-4. Je eigen website

Heel veel mensen promoten zichzelf of hun producten via sociale media. De meeste vergeten echter een eigen website. Sociale media is vluchtig. Directe verkoop via sociale media is daarom niet eenvoudig. Maar wanneer mensen jouw merk ook op een website terugvinden, hebben ze meer tijd om na te denken.

-5. Deel je expertise

Promoot je kennis niet alleen op je eigen kanalen, maar schrijf ‘guest posts’ voor andere websites. Dit geeft meer geloofwaardigheid aan je eigen merk en opent vele opportuniteiten.

-6. Praat

Ondernemen betekent hard werken en tegenslagen verwerken. Vrienden die een 9-5 job hebben, begrijpen niet altijd wat je allemaal moet doen om te slagen. Praat met mensen die je begrijpen.

-7. Wees geduldig

Bill Gates zei ooit dat de meeste mensen overschatten wat ze in een jaar kunnen doen en onderschatten wat ze in een decennium kunnen realiseren. De groei van je bedrijf heeft tijd nodig. Op een gegeven moment bereik je een punt waarop alles sneller en gemakkelijker gaat.

-8. Verdien geld

Het uiteindelijk doel is geld verdienen. Ondernemers willen hun ideeën uitvoeren, hun passie volgen, … Maar zonder geld ga je niet ver geraken. Net zoals een voetbalploeg goals nodig heeft om te winnen, heeft een bedrijf geld nodig om succesvol te worden.

-9. Meng jezelf onder miljonairs

Spreek eens af met andere, succesvolle, rijke ondernemers die je kent. Een koffie of een lunch kost niet zoveel, maar je krijgt er wel enorm veel informatie voor in de plaats. Succesvolle mensen delen graag hun ups en downs. Er bestaat geen geheime saus naar succes, maar je steekt enorm veel op van mensen die al bereikt hebben waar jij aan bouwt.

-10. Wees spaarzaam

9 op 10 bedrijven bestaat na 10 jaar niet meer. Spaarzaamheid is daarom een goede deugd, vooral wanneer het goed gaat. Hoe goed en succesvol je ook bent, na ups komen downs. Wanneer je niet spaarzaam omgaat met je geld wanneer het goed gaat, heb je niet meer voldoende middelen om te overleven wanneer het wat minder gaat.

Bron: Entrepreneur