apple

Het aandeel Apple kwam recent met haar bedrijfsresultaten. Het bedrijf verkocht de afgelopen maanden meer iPhones terwijl het aantal verkochte iPads verder terugliep. Het bedrijf ziet de toekomst zonnig in, want er wordt gerekend op een recordverkoop rond de kerst.

apple-1

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de prijzen van de iPads en de iPhones flink zijn gedaald de afgelopen jaren. Op deze manier wil Apple haar producten toegankelijker maken voor veel meer mensen. Het aandeel wist al eerder dit jaar uit te breken maar beweegt op dit moment nog steeds aan de bovenkant van het trendkanaal. De weerstandslijn zorgt er vooralsnog voor dat de stier nog niet de volledige ruimte krijgt om door te stomen.

Apple vecht met de weerstandslijn

Apple

Op de grafiek hierboven is te zien dat het aandeel nog steeds vecht met de weerstand rond koers 95-97. Wanneer deze weerstand gebroken kan worden, kunnen we een verdere stijging verwachten. De RSI indicator zal eerst graag een adempauze willen. We bewegen boven de 70-lijn en dat geeft aan dat we ons in gevaarlijk terrein bevinden. Aan de andere kant bewegen we al een langere tijd boven de 70-lijn en dat geeft ook weer dat de trend erg sterk is. De MA-lijnen zijn nog steeds erg positief gestemd. Een correctie kan er echter voor zorgen dat we opnieuw een confrontatie met deze MA-lijnen krijgen. Wanneer dit het geval is zouden veel koopjesjagers kunnen gaan toeslaan. De weerstandslijn vormt vooralsnog het enige struikelblok voor de stier. Wilt u een belegger worden? Gebruik onze tips – Download de gratis Trading Almanak