Het is op dit moment lastig om een analist te vinden die van mening is dat de Bull Market binnen afzienbare tijd ten einde zal gaan komen. Maar, als het aan zakenbank Bank of America ligt dan kan juist die optimistische stemming zorgen voor het einde van de achtjarige stierenmarkt. Uiteraard is bij deze bewering wat uitleg benodigd.

De aandelenmarkten zitten sinds het jaar 2009 al in de lift en de afgelopen maanden hebben we meermaals te maken gehad met nieuwe recordkoersen. Met name op Wall Street is er sprake van een ware ‘recordregen’. Ook de ‘gewone burger’ lijkt steeds meer gecharmeerd te raken van de alsmaar stijgende beurskoersen. En dat kan uiteraard een gevaar zijn. Hoogmoed komt immers regelmatig voor de val.

Bank of America maakt zich zorgen over deze Bull Market

Bank of America heeft een indicator ontwikkeld die een indicatie moet geven of aandelenmarkten over- of ondergewaardeerd zijn. Deze indicator meet de stemming onder de Wall Street strategen. En volgens deze indicator hebben we op dit moment te maken met een angstaanjagende situatie. Aan het einde van juni wist deze indicator te stijgen naar de hoogste stand sinds het jaar 2011. Met andere woorden waren de analisten voor het laatst in het jaar 2011 zo optimistisch gestemd.

Volgens Savita Subramanian, strateeg bij Bank of America, hebben we op dit moment te maken met een euforische stemming die we normaliter zien tijdens het einde van een Bull Market. Volgens haar kan de stemming van de Wall Street strategen vaak gebruikt worden als contraire indicator. Mocht dat nu weer het geval zijn, dan is het oppassen geblazen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)