Het aandeel Boeing wist in het jaar 2017 vriend en vijand te verrassen. Ten opzichte van het slot van 2016 wist het aandeel bijna in waarde te verdubbelen. Toch krijgt het aandeel op technisch gebied nu te maken met een flinke weerstand. En dat kan gaan zorgen voor de nodige problemen.

Het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf Boeing wist tijdens de afgelopen maanden sterk te profiteren van de groei van de wereldeconomie. Omdat de economie goed draait gaan steeds meer mensen op vakantie en dit zorgt er voor dat de vraag naar vliegtuigen vanuit de reisorganisaties toeneemt. Als gevolg daarvan zag Boeing haar omzet en winst flink stijgen.

Boeing wordt geconfronteerd met een flinke weerstand

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat Boeing op dit moment de bovenkant van het stijgende trendkanaal heeft bereikt. Daarnaast laat Chris Kimble weten dat het ‘momentum’ een behoorlijk hoog niveau heeft bereikt. Tijdens de voorgaande keren dat we te maken hadden met een dergelijke hoge notering bij de RSI-indicator, werd het aandeel regelmatig geconfronteerd met een flinke terugval.

Overigens is het voor Wall Street niet te hopen dat Boeing van richting gaat veranderen. Dit kan immers het startsein vormen voor een mondiale trenddraai.